Vatandas Bayrama Susuz Girmedi

Adana’nin Kozan ilçesinde 25 yildir su sikintisi çeken bazi mahallelerin sorunu Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar tarafindan çözüldü.

Vatandas Bayrama Susuz Girmedi
Kozan ilçesine bagli Aglibogaz, Türkeli ve Baglar mahallelerinde kuraklik nedeniyle kaynaklarin kurumasi, 4 saatlik elektrik kesintisi sonucu olusan su kesintisi ve ardindan buna bagli olarak yüksek rakimlardaki su depolarinin dolabilmesi ve sebekenin yeterli basinca ulasmasi için zamana ihtiyaç duyulmasi nedeniyle özellikle kurak geçen yaz aylarinda yasanan su kesintilerinden magdur olan bölge halkini ziyaret eden Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar sorunu çözdü. Karalar, öncelikle kisa vadede su ihtiyacinin karsilanmasi için su depolarinin doldurulmasi talimatini verdi. Çok sayida tankerle bölgenin acil su ihtiyaci karsilandi. Ayrica Kozan ilçesinden ve çevredeki çesitli su kaynaklarindan ASKI’nin döseyecegi içme suyu hatti ile de 10 gün içinde takviye yapilarak bölgeye verilen su miktari artirilacak. Uzun vadede ise Yedigöze Baraji’ndan aralarinda Kozan’in da bulundugu 4 ilçeye ve 163 köye su götürülmesini saglayacak proje ile 25 yillik su sorunu tarihe karisacak.

Kurban Bayrami öncesi yasanan su sikintisini çözerek bölge halkinin bayrama susuz girmesini engelleyen Baskan Zeydan Karalar’a tesekkür eden ve “Allah Zeydan Karalar’dan razi olsun" diyen mahalleliler, kendilerini ziyaret ederek dinleyen Karalar’in hassasiyetinden ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler. Türkeli Mahallesi Muhtari Ahmet Aydin ve Baglar Mahallesi Muhtari Mehmet Alsan, halki bayramda susuz birakmayan Baskan Karalar’a tesekkür ederek, “Allah onu basimizdan eksik etmesin” dediler.
Kaynak: İHA