Türk Kizilay Irak'ta 50 Bin Aileye Kurban Eti Dagitacak

Türk Kizilay, Irak'in farkli sehirlerinde yaklasik 50 bin aileye kurban eti dagitimi gerçeklestirecek.

Türk Kizilay, Kurban Bayrami vesilesiyle Musul'un farkli noktalarinda ihtiyaç sahibi ailelere 1 tir dolusu et dagitti.

Kizilayin Musul'daki et dagitimina Türkiye'nin Musul Baskonsolosu Mehmet Küçüksakalli, Türk Kizilay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç ve Türk Kizilay Irak Delegasyonu Baskani Yunus Yazici katildi.

Baskonsolos Küçüksakalli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 1 tir dolusu kurbanlik etin Musul'a ulastigini ve Türkiye'deki hayir sahiplerine bu vesileyle bir kez daha tesekkür etmek istedigini söyledi.

"Komsusu açken tok yatan bizden degildir" prensibini ortaya koyan bir Peygamberin ümmeti olduklarini vurgulayan Küçüksakalli, Türkiye'nin ve hayirseverlerin yardimlarinin Musul'a kadar ulastigini kaydetti.

Küçüksakalli, Musul'daki her ihtiyaç sahibi aileye yardimlarin ulasmasini arzu ettiklerini ifade ederek, "Insallah önümüzdeki yillarda, Irak Kizilayi ile Türk Kizilayimizin birlikte çalismalariyla bu hedefi de gerçeklestirecegiz." dedi.

Küçüksakalli, Türkiye'nin Kizilay, TIKA, Maarif Vakfi gibi kurumlari ve özel sektörü ile Musul ve Irak'in zarar görmüs bölgelerinin yeniden imari için çalistigina dikkati çekti.

Kizilay Yönetim Kurulu Üyesi Koç da bu yil yaklasik 5 milyona yakin aileye kurban eti dagitilacagini, bu rakamin yarisinin ise dünyanin 4 kitasina ulastirilacagini belirtti.

Koç, Irak'in birçok kentinde Kurban Bayrami'nda yaklasik 50 bin aileye et dagitilacagini kaydetti.

Kaynak: AA