Yasaksiz Ilk Hafta Sonunda Asi Seferberligi Açiklamasi 'Hem Sahille Özlem Giderelim Hem De Asimizi Olalim'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, sokaga çikma yasaklarinin sona erdigi ilk hafta sonunda ekiplerle asi seferberligi baslattiklarini belirterek, “Bu hafta sonu hem sahille günesle özlem giderelim hem de asimizi yaptiralim” dedi.

Yasaksiz Ilk Hafta Sonunda Asi Seferberligi Açiklamasi 'Hem Sahille Özlem Giderelim Hem De Asimizi Olalim'
Samsun Valiligi koordinasyonunda Il Saglik Müdürlügü tarafindan yürütülen asi çalismalari ve çalismalarin son durumu hakkinda bilgi veren Vali Zülkif Dagli, “Sokaga çikma yasaklarinin sona erdigi ilk hafta sonunda ekiplerimizle asi seferberligi baslatiyoruz. Bu hafta sonu sadece günesin sicak yüzüyle özlem giderdigimiz degil; asiyla kendimizi koruma altina aldigimiz hafta sonu olsun istiyoruz. Samsun Il Saglik Müdürlügü asi ekiplerimiz cumartesi ve pazar günleri Samsun’un 16 ayri noktasinda kuracaklari sabit asi stantlariyla asi sirasi gelen vatandaslarimizi bekliyor olacak. Tüm Samsunlulari bu çagriya destek olarak, randevusuz olarak asilarini yaptirmaya davet ediyoruz” diye konustu.



Asi sayisi 930 bin doza ulasti

Samsun’un her noktasina ulasan etkin bir asi kampanyasi yürüttüklerini belirten Vali Dagli, “Asinin gücünün insanlarimiza ulastirmak için onlarin ayaklarina kadar gidiyor, sanayi tesislerimiz, fabrikalarimiz, otogar, alisveris merkezleri gibi insanlarimizin sik ziyaret ettigi noktalarda, meydanlarda asilama çalismasi yürütüyoruz. Bugün itibariyla ilimizde yapilan asi miktari 930 bin doza ulasti. 618 bin vatandasimizin birinci doz asisi yapildi. Yani hedef nüfusumuzun yüzde 60’inin ilk doz asilari tamamlandi” seklinde konustu.



Önceki gün itibariyla 50 yas üstü vatandaslarin ve saglik çalisanlarinin da 3. doz asilarini yapmaya basladiklarini açiklayan Dagli, “Asi sirasi ise 18 yasa kadar indi. Artik asinin koruma kalkanini daha da güçlendirmemek için hiçbir nedenimiz yok. Ücretsiz ve randevu almadan asi yapma imkânini devletimiz her noktada insanlarimiza sunuyor. Biz de Samsun Valiligi olarak bu düsünceyle, sokaga çikma yasaklarinin sona erdigi ilk hafta sonunda ekiplerimizle asi seferberligi baslatiyoruz. Bu hafta sonu sadece günesin sicak yüzüyle özlem giderdigimiz degil; asiyla kendimizi koruma altina aldigimiz hafta sonu olsun istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Vali Dagli sunlari kaydetti:

Samsun Il Saglik Müdürlügü asi ekiplerimiz cumartesi ve pazar günleri Atakum ilçemizde Yesilyurt AVM, Çobanli Iskelesi; Bafra ilçemizde Çelikpark AVM, Organize Sanayi, Pazar Yeri; Canik Lovelet AVM, Millet Bahçesi, Devgros Market, Belediye Meydani; Ilkadim ilçemizde Bulvar AVM, Otogar, Yabancilar Çarsisi; Çarsamba ilçemizde dogu ve bati yakasi zabita binalari; Havza ilçemizde Kevser Parki ve Yakakent ilçemizde çarsi içi pazar yeri bölgesinde olmak üzere toplam 16 ayri sabit asi noktasinda sirasi gelen vatandaslarimizi randevuya gerek olmaksizin, asilarini yapmak üzere bekliyor olacaklar. Sirasi gelen tüm Samsunlulari bu çagriya destek olarak, randevusuz olarak asilarini yaptirmaya davet ediyoruz. Hedefimiz bu iki gün içerisinde asi sayimizi 1 milyon dozun üzerine çikarip, birinci doz asisini tamamlamis kisi sayimizi da 700 bine yükseltmek. Özellikle gençlerimizden bize destek olmalarini istiyoruz. Uygulama alanlarimiza gelecek kisilerin randevu almasina gerek yok. Arkadaslarini, eslerini dostlarini yanlarina alsinlar, sahilde yürüyüp sohbet ederek asi uygulama merkezlerimizden birine gelip Kovid-19 asilarini yaptirsinlar. Bu hafta sonu hem gezelim hem sahille günesle özlem giderelim hem de asimizi yaptirarak, kendimizi, ailemizi ve Samsun’u asinin gücüyle koruma altina alalim. Insallah ilimizdeki asi sayisini hizla artirarak, bagisiklik düzeyimizi süratle yükseltecegiz. Koronadan uzak, sehrimizin rahat bir nefes aldigi günlere insallah hep beraber ulasacagiz.”
Kaynak: İHA