Türkiye Tasarim Vakfi, 'Arkki' Egitimlerine 7 Temmuz'da Baslayacak

Türkiye Tasarim Vakfi tarafindan Finlandiya temelli "Arkki" egitim programlari 7 Temmuz'da "Yeniden Bauhaus" atölyeleriyle baslayacak.

Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki'nin katilimiyla Kuzguncuk Iskelesi'nde gerçeklestirilen tanitim toplantisinda Vakfin Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kalyoncu, Finlandiya kökenli tasarim okulu Arkki ile bir is birligine imza attiklarini anlatti.

Kalyoncu, "Türkiye Tasarim Vakfi olarak son yillarda farkli yas gruplarindan çocuklarla gerçeklestirdigimiz atölyeler sayesinde elestirel ve yaratici düsünmede tasarimin iyi bir yol gösterici olduguna isaret ediyoruz. Buradaki temel amaçlarimiz çocuklarin özgün metotlarla kendilerini ifade etmelerini saglamak, potansiyellerini kesfetmeleri konusunda onlari motive etmek, hayal güçlerini kullanabilecekleri bir ortam hazirlamak ve tasarim bakis açisi ile çevrelerini algilamalarini saglamaktir." ifadelerini kullandi.

Kalyoncu, sunlari kaydetti:

"Çocuklarin tasarim becerilerinin gelistirilmesi için yaraticilik, tasarim odakli ve yenilikçi düsünebilme gibi alanlarda 28 yildir çalismalar yürüten Arkki, bu tecrübe ve birikimini Türkiye Tasarim Vakfi is birligiyle ülkemizdeki çocuklarla paylasma firsati buluyor. Arkki, Türkiye kapsaminda yapilacak tüm faaliyetlerin ülkemizdeki egitim ortami için örnek olusturacagina inaniyoruz ve vakif olarak tasarimin etkisini toplumun her kesimi için faydali ve görünür kilma adina çalismalarimiza devam edecegiz. Bu projenin gerçeklesmesi için is birligi teklifimizi kabul eden Arkki Finlandiya ekibine, süreci titizlikle ve hevesle yürüten Arkki Türkiye ekibi ve egitmenlerine tesekkür ederim."

- "Türkiye'de daha fazla ilde egitimlerin baslamasini umuyorum"

Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki ise Arkki'nin Türkiye'deki faaliyetlerine baslamasindan dolayi mutlu oldugunu dile getirerek, "Çünkü inaniyorum ki, çocuklar gelecekte ne yapmaya karar verirlerse versinler daha yaratici olmaya ve problem çözme becerilerine ihtiyaçlari var. Keske benim de çocuklugumda Arkki'nin etkinliklerine katilma firsatim olsaydi. Türkiye'de Arkki faaliyetlerine olan talebi açikça görebiliyorum ve daha fazla ilde egitimlerin baslamasini umuyorum. Arkki'nin Türkiye’deki sürecini büyük bir ilgiyle takip edecegim." ifadelerini kullandi.

- Egitim hakkinda

Finlandiya temelli "Arkki", 4-19 yas araligindaki çocuklarin ve gençlerin mimarlik ve tasarim yoluyla genel inovasyon becerilerini ögrendikleri ve gelistirdikleri bir yaratici egitim okulu olarak olusturuldu.

Egitim programlarina 7 Temmuz itibariyle "Yeniden Bauhaus" atölyeleriyle baslayan Türkiye Tasarim Vakfi, egitim ile çocuklarin potansiyellerini kesfetmelerini ve gelecegin yaratici liderleri olarak, sorunlari çözümlemelerini amaçliyor.

Arkki'nin egitim müfredati, 10'ar projeden olusan ve yas farkliliklari göz önünde bulundurulan 15 adet modülden olusuyor. Yaratici egitim modüllerine ek olarak Arkki, genis bir atölye yelpazesi sunuyor.

Egitim, atölye çalismalari, yaratici ve uygulamali bir ögrenme süreci sunarak çocuklarin ve gençlerin tasarim odakli düsünme ve problem çözme becerilerinin gelismesine katki saglamayi hedefliyor.

Konuyla ilgili detayli bilgi "www.arkki.com.tr" adresinden ögrenilebilir.

Kaynak: AA