TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Tatile Çikarken Kurallara Harfiyen Uyalim'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Kendi araçlari ile uzun yola çikacak tüm sürücüler kurallara harfiyen uymali ve havalarin isinmasi sebebiyle sik sik mola vererek trafikte daha dinç ve zinde kalmalari çok önemli” açiklamalarinda bulundu.

TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Tatile Çikarken Kurallara Harfiyen Uyalim'
Pandemi tedbirlerinin tamamen kalkmasi kararinin uygulama konmasinin ardindan trafigin yogunlastigini hatirlatan Baskan Palandöken, “Uzun zamandir süren pandemi tedbirleri geregi uygulanan kurallarin 1 Temmuz itibariyle kalkmasi sehir içi ve sehir disi trafikte hafta içi hafta sonu demeden yogunluk olusturmaya basladi.

Özellikle kendi araçlari ile uzun yola çikacak tüm sürücüler kurallara harfiyen uymali ve havalarin isinmasi sebebiyle sik sik mola vererek trafikte daha dinç ve zinde kalmalari çok önemli. Çünkü uzun yolda sik mola vermek hem kazalari önler hem de hayat kurtarir” ifadelerini kullandi.

Vatandaslari trafikte olusan yogunluk nedeniyle dikkatli olmasi için uyaran Baskan Palandöken sunlari kaydetti:

“Uzun zamandir devam eden seyahat kisitlamalari, Pazar günleri ve aksam saatlerinde sokaga çikma yasagi gibi birçok tedbirin Temmuz itibariyle tamamen kaldirilmasi karari trafikte daha ilk günden itibaren yogunluk olusturdu. Sehirlerarasi yolculuk yapmak isteyen ya da sehir degistirenler, dügünlerin de açilmasiyla bu törenlere katilmak isteyenler, hem hafta içi hem hafta sonu, sehir merkezlerinde ve sehirlerarasi yollarda trafikte yogunluga sebep oluyor. Vatandaslarimizin olasi bir kazaya sebebiyet vermemek için her zamankinden daha dikkatli olmasi gerekiyor. Geçtigimiz yil ilk 5 ayda ülkemizde toplam 19 bin 380 kaza meydana gelmisken, bu yilin ayni döneminde kaza sayisi yüzde 37 artarak 26 bin 534 olarak kaydedildi. Kaza ve ölüm sayilarinin arttigi göz önünde bulundurularak trafikte emniyet kurallari ve trafik isiklari ile hizimiza dikkat edelim.”
Kaynak: İHA