Seydisehir'de Bu Yil Ikincisi Düzenlenen Bisiklet Festivali Basladi

Konya'nin Seydisehir ilçesinde bu yil ikincisi gerçeklestirilen bisiklet festivali basladi.

Seydisehir Belediyesi ile Seydisehir Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi'nin isbirligiyle düzenlenen, toplam parkuru 154 kilometrelik mesafeden olusan kampli bisiklet turuna, Türkiye'nin fakli illerinden 200 bisikletçi katiliyor.

Seydisehir Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi Baskani Ali Öz, bisiklet festivalinin ilk turundan önce etkinlige katilan bisikletseverlere güzergah boyunca uymalari gereken konularda bilgi verdi.

Festivalin ilk güzergahinin toplam parkurunun 64 kilometre oldugunu ifade eden Öz, "Stabilize yolda tirmanislar var. Keyifli güzergahlarimiz var. Keyif alabilmek için bir hiz yarisina girmemeniz büyük önem arz ediyor. Tur güzergahi, Kugulu Tabiat Parki'ndan baslayip, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Tinaztepe Magarasi, Bozkir yolu ve Kugulu Park seklindedir." diye konustu.

Belediye Baskani Mehmet Tutal ise bisiklet festivaline katilmak için Türkiye'nin dört bir yanindan Seydisehir'e gelerek katilim gösteren herkese tesekkür etti.

Bu festivali geleneksel hale getirdiklerini belirten Tutal, sunlari kaydetti:

"Toroslarin essiz dogasi ve manzarasi esliginde, geleneksel hale getirecegimiz bisiklet festivali, bölgemizde ilk olma özelligiyle ön plana çikiyor. Türkiye'nin farkli bölgelerinden festivalimize katilan sporcularimiza hem ilçemizi tanitiyor, hem de festivalle ilçemizin sosyal ve ekonomik yapisina katkida bulunuyoruz"

Ilçedeki çesitli güzergahlarda gerçeklestirilecek bisiklet festivali, 4 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA