(Özel) GENAR Baskani Aktas'tan 'Katarlilara Sinavsiz Tip' Iddiasi Hakkinda Açiklama

CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun Katarli ögrencilerin Türkiye’de sinavsiz tip egitimi alacagi iddiasi üzerine, GENAR Arastirma Sirketi Baskani Ihsan Aktas açiklama yapti. Aktas, "CHP lideri bir yalan habere dayanarak bir tezvirat baslatiyor” dedi.

(Özel) GENAR Baskani Aktas'tan 'Katarlilara Sinavsiz Tip' Iddiasi Hakkinda Açiklama
CHP lideri Kiliçdaroglu’nun Katarli ögrencilerin Türkiye’de sinavsiz tip egitimi alacagi iddiasina bir karsilik da GENAR Arastirma Sirketi Baskani Ihsan Aktas’dan geldi. Aktas, CHP lideri Kiliçdaroglu’nun bir yalan habere dayanarak, böyle bir iddia baslatmasini ve partinin diger yetkilileri de buna devam ettirmesini yanlis buldugunu ifade etti.

Katar meselesi neresinden tutarsaniz tutun iddia edenlere bir haklilik vermiyor”

Katarli ögrencilerin sinavsiz tip fakültesine girebiliyor iddialari üzerine konusan GENAR Arastirma Sirketi Baskani Ihsan Aktas, “Türkiye söyle düsünün kendi tarihi boyunca Azerbaycan‘la Pakistan’da baska ülkelerle özellikle askeri akademiye ögrenci almistir ve onlari yetistirip bölgelerine göndermistir. Bu çok kiymetli bir seydir. Ortaya atilan sey o kadar saçma sapan, o kadar mantikla anlatilamaz bir sey ki bu isin mantigi yoktur. Bu iddiayi ortaya atan gazeteci, kendi yaptigi haberin yanlis olduguna kanaat getirdi ve bu yanlisindan döndü. Katar meselesi neresinden tutarsaniz tutun iddia edenlere bir haklilik vermiyor. Siz bir yalan haber ortaya attiginizda, bununla bir hezeyan olusturdugunuz da haberi yazan kisi bundan vazgeçtigi zaman, mevzunun zaten konusulmasi bile problemdir. Toplum karsisinda en erdemli, en ahlakli, en dürüst durmasi gereken kisiler kanaat önderleridir. Kanaat önderleri böyle davranirsa toplum ne yapsin” dedi.

“CHP lideri bir yalan habere dayanarak bir tezvirat baslatiyor”

CHP’nin sinav zamani böyle bir açiklama yapmasini yanlis bulan Aktas, “O zaman bizim hiç kimseyi yalan haberle veya yalan iddia suçlama sansimiz kalmayacak. Çünkü Türkiye’nin ikinci büyük partisi CHP lideri bir yalan habere dayanarak bir tezvirat baslatiyor ve partinin diger yetkilileri de buna devam ediyorlar. Türkiye’de milyonlarca genç sinava giriyor ve bir sinav stresi yasiyor. Bu çocuklara daha baska türlü ihanet edilemezdi bu aslinda çocuklarin psikolojisi ve kaderiyle oynamaktir. Türkiye Cumhuriyeti sanki kendi çocuklarini birakmis baskalarinin çocuklar için ugrasiyor gibi bir psikoloji yaydilar. Fakat eskilerin çok güzel bir ifadesi vardi, yalancinin mumu yatsi ya kadar yanar. Bir gazeteci zaten vazgeçti yatsiya kadar bile varmadi. Keske toplumun karsisina çikip özür dileseler. Türkiye’deki siyasiler özür dilemenin kendileri büyüteceginin farkinda degil” diye konustu.

Kaynak: İHA