OPEC+ Grubu 18. Bakanlar Toplantisi 5 Temmuz'a Ertelendi

Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun 18. Bakanlar Toplantisi, iki gün üst üste yapilan görüsmelerde üretim politikasina yönelik anlasmaya varilamamasi üzerine 5 Temmuz’a ertelendi.

Suudi Arabistan liderligindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderligindeki OPEC disi petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlari, piyasa kosullarini degerlendirmek ve agustos ayi itibariyla uygulanacak üretim politikasini görüsmek için bugün video konferans yöntemiyle bir araya geldi ancak toplantidan herhangi bir karar çikmadi.

OPEC'ten yapilan açiklamada, grubun 18. Bakanlar Toplantisi için 5 Temmuz’da yeniden bir araya gelecegi bildirildi.

OPEC+ grubu dün bir araya gelmis, toplantinin bugün devam edecegi açiklanmisti.

- OPEC+ ülkelerinin günlük petrol üretimini artirma karari

Grup, 1 Nisan'daki 15. Bakanlar Toplantisi'nda mayis, haziran ve temmuz için günlük petrol üretimini kademeli olarak artirma karari almisti. Suudi Arabistan ise subatta açikladigi ve gönüllü olarak uyguladigi günlük 1 milyon varillik ek kesinti kararini da kademeli olarak kaldiracagini duyurmustu.

Öte yandan, OPEC+ toplantisinin ertelenmesinin ardindan Brent türü ham petrolün varil fiyati, dünkü kapanisa göre yüzde 0,40 artisla 76,15 dolara kadar yükseldi. Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyati ise yüzde 0,13 azalisla 75,13 dolara geriledi.

Kaynak: AA