MEÜ Tip Fakültesinden Mezun Olan Yeni Doktorlar Diplomalarini Aldi

2021 egitim ögretim döneminde mezun olan çiçegi burnunda doktorlar, törenle diplomalarini aldi. MEÜ Tip Fakültesinde son mezunlarla toplam mezun sayisi bin 879’a ulasti.

MEÜ Tip Fakültesinden Mezun Olan Yeni Doktorlar Diplomalarini Aldi
MEÜ Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni, Çiftlikköy Kampüsü amfi tiyatroda gerçeklestirildi.

Törene, Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsari, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, akademisyenler, mezun ögrenciler ve yakinlari katildi.



“Hangi seviyeye gelirseniz gelin hekim oldugunuzu unutmayin”

Törende konusan Rektör Çamsari, mezun hekimlerin ileride çok önemli görevler alacaklarini belirterek, hangi görevde olurlarsa olsunlar hekim olduklarini unutmamalari gerektigini söyledi.

Çamsari, “Hekim, hikmet sahibidir. Sadece ilaç vermez, tedavi etmez, gecesi gündüzü yoktur. Mesleginizin maddi veya manevi bir karsiligi yok. Sizlere düsen çok görev var. Mezun hekimlerimiz içerisinden bashekimler, saglik müdürleri, saglik bakanlari, saglik komisyon baskanlari, uzmanlar, akademisyenler, tarihe geçen bilim adamlari çikacak. O gün geldiginde yasadiginiz bu günleri, ortak paylastiginiz seyleri hiç unutmayin. Mesleginize sahip çikin. Hangi seviyeye gelirseniz gelin, hekim oldugunuzu unutmayin” dedi.

Mezun ögrencilere, hastalarina her zaman ilgi ve sefkat ile yaklasmalarini ögütleyen Rektör Çamsari, “Kimse zevk için hastaneye gitmez. Insanlar size çare aramak için gelecekler. Sizler bu noktada affedici olacaksiniz. Hastalariniza zaman ayirin, mutlaka dinleyin ve bilgilendirin. Maddi ve manevi olarak tip fakülteleri diger fakültelerden farklidir. Üniversitemiz 207 üniversite arasinda 14. sirada. Insallah bizler üstümüze düsen görevi eksiksiz yapmisizdir. Gösterdikleri özveriler nedeniyle tüm ögrencilerimizin yakinlarina ve hocalarimiza tesekkür ediyorum. Allah yolunuzu ve bahtinizi açik etsin” diye konustu.



“Bugün itibariyle mezun sayimiz bin 879’a ulasti”

18. dönem mezunlariyla birlikte Tip Fakültesinin mezun sayisinin toplam bin 879’a ulastigini ifade eden Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Öztürk de “Bugün itibariyle mezun sayimiz bin 879’a ulasti. Fakültemizde halen bin 582 ögrencimize mezuniyet öncesi tip egitimi, 374 arastirma görevlisine uzmanlik ve 38 yan dal arastirma görevlisine de yandal uzmanlik egitimi verilmektedir. Fakültemiz, 2025 yilina kadar YÖK tarafindan tescillenmis, Dünya Tip Egitimi Federasyonu tarafindan da akredite edilmis olan TEPDAD tarafindan akredite edilmistir. Yani fakültemizin verdigi egitim, kalite yönünden tescillenmistir. Fakültemiz 100’ün üzerindeki programdan ikinci kez akredite olan 23 fakülteden birisidir” ifadelerini kullandi.

Mezun hekimlerin bundan sonraki meslek hayatlarinda kendilerini sürekli yenilemeleri gerektigini vurgulayan Dekan Öztürk, “Fakültemize adim attiginiz ilk günden bu yana basari ile yürüdünüz ve mezun oluyorsunuz. Sizlere kazandirilmaya çalisan becerileri tutuma dönüstürmeniz zamanla olacaktir. ‘Önce zarar verme’ ilkesine uygun olarak, kendinizi sürekli yenilemeniz gerekmektedir. Tam bir tedavi sadece tibbi bilgi ve teknoloji ile olmaz. Bu nedenle içinizde daima sevgi ve nezaket besleyin” dedi.

Mezun ögrencilerin iyi birere hekim olmasi için çok çaba sarf eden hocalara ve onlari bugünlere getiren tüm yakinlarina tesekkür eden Öztürk, mezun ögrencilerin insan sevgisinin ve hizmet asklarinin hiçbir zaman eksilmemesini dileyerek, mezuniyetini kutladi.

Dönem birincisi Dr. Meryem Andirin ise, insanin sifasina vesile olacak bir meslege adim atacak olmanin mutlulugu içerisinde oldugunu söyleyerek, Rektör Çamsari’ya, Tip Fakültesi ögretim elemanlarina, mezun arkadaslarina ve ailelere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Tip Fakültesi Tip Tarihi ve Etik Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Selda Okuyaz, mezun ögrencilere Hipokrat Yemini ettirdi.

Dönem birincisi Dr. Meryem Andirin’a temsili diplomasi ve hediyesi Rektör Çamsari tarafindan takdim edildi. Dönem ikincisi Dr. Ezgi Il, diplomasini ve hediyesini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Kaya’nin, dönem üçüncüsü Dr. Bengisu Kandemir ise diplomasi ve hediyesini Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Öztürk’ün elinden aldilar.

2020-2021 egitim ögretim yili Tip Fakültesi dönem birincisi Dr. Meryem Andirin tarafindan yas kütüge dönem plakasi çakilmasiyla devam eden tören, 10. Yil Marsinin söylenmesi ve mezunlarin keplerini havaya atmalariyla sona erdi.
Kaynak: İHA