Istanbul'da DEAS Operasyonu Açiklamasi 11 Gözalti

Istanbul’da radikal terör örgütü DEAS’a yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarinda yabanci uyruklu kisilerin de bulundugu 11 süpheli yakalandi.

Istanbul'da DEAS Operasyonu Açiklamasi 11 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri, DEAS’a yönelik yapilan çalismalarda çatisma bölgeleri ile iltisakli faaliyet gösteren veya geçmis dönemde çatisma bölgelerinde örgüt saflarinda bulunan kisilerin Istanbul’da faaliyetlerine devam ettigini belirledi. Söz konusu süphelilerin örgütsel faaliyetleri kapsaminda DEAS’a eleman temini ile sosyal medyayi kullanarak propaganda yaptiklari, maddi menfaat ve lojistik destek arayisi içinde olduklari belirtilen yabanci uyruklu süphelilerin de aralarinda bulundugu DEAS üyelerinin yakalanmasi için dün sabah Basaksehir, Fatih, Esenyurt, Küçükçekmece, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’da 15 farkli adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Baskinlarda 11 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerdeki aramalarda çok sayida örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan süpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilar hakkinda baslatilan tahkikatin devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA