Hopishop Sokaklarda Yasanan Alisveris Keyfini Telefona Tasiyor

Hopi, tasarim ve yenilikçi markalardan özel bir seçkinin yer aldigi Hopishop ile sokak alisverisinin ruhunu telefonlara tasiyor.

Hopi açiklamasina göre, Hopi, tasarim ve yenilikçi markalardan özel bir seçkinin yer aldigi Hopishop ile sokak alisverisinin ruhunu telefonlara tasiyor. ‘Kimsede Olmayan Her Sey’in adresi Hopishop, günlük giyimden plaj kiyafetlerine, aksesuardan kozmetige, organik gidadan ev dekorasyonuna ve spor malzemesine yüzlerce markayi alisveris severlerle bulusturuyor.

‘Kimsede Olmayan Her Sey’ mottosuyla açilan Hopishop’a Hopi uygulamasi üzerinden giriliyor. Kullanicilar Hopishop’ta yaptiklari alisverislerde de "Paracik" kazanmaya ve kazandiklari Paracik’lari kullanmaya devam edebiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Hopi CEO’su Yalin Özcan, ihtiyaç odakli satin almalar ile keyif için yapilan alisveris arasinda fark oldugunu belirtti. Pandemi döneminde dogal olarak satin alma tercihlerini ihtiyaçlarin belirledigini aktaran Özcan ancak bu durumun özel zevkleri olan ve alisveris tercihlerini de normalde buna göre yapan kisiler için bir eksiklik meydana getirdigini vurguladi.

Bir yandan pandemi ile birlikte gelisen dijital alisveris aliskanligi, bir yandan da müsterilerin farkli beklentilerinin mevcut uygulama ve platformlarla karsilanamamasinin kendilerinin harekete geçirdigini bildiren Özcan, kullanicilarin Karaköy’de, Galata’da, Urla’da ya da Bodrum’da tasarim dükkanlarla dolu bir sokakta yasadiklari alisveris deneyimini cep telefonlarina tasimak istediklerini ve Hopishop’u kurduklarini kaydetti.

Özcan, "Hopishop, tasarim kiyafetler satan bir butikten aksesuar dükkanina geçmek, oradan bir sanat galerisini gezmek, organik ürünlerle dolu bir marketi kesfetmek gibi deneyimler vadediyor. Kullanicilarimiz ilham almak için dükkanlarda dolasacak. Kendilerini gelistirmek, hayattan keyif almak, yeni deneyimler edinmek ve esinlenmek için aradiklari her seyi Hopishop’ta bulacaklar." ifadelerini kullandi.

-10 milyon Hopi üyesi Hopishop’a ilham verdi

Pandemi öncesi 8,5 milyon olan Hopi kullanici sayisinin 10 milyonu astigini belirten Özcan, "Bu artista pandemiyle birlikte artan online alisverisin de önemli etkisi oldu. Online alisverisler bir önceki yilin ayni dönemine göre 3 katina çikti. Online alisverislerden kazandirilan Paracik miktari ise geçen yila oranla 4 kat fazla oldu. Black Friday ortalamanin 4 kati islemle online alisverisin zirve yaptigi gün oldu. Alisveris sikliginda yasanan artis satin alinan ürün adedinde de kendini gösterdi. Sepetteki ürün sayisi bir önceki sene Kasim ayina göre yüzde 47 artti. Online alisverislerde sepet ortalamasi da yüzde 17’lik artis gösterdi” degerlendirmesinde bulundu.

Özcan, Hopi’nin günlük 300 bin ziyaret aldigini ve uygulama üzerinden günlük 70 bin alisveris yapildigini bildirdi. Pandemi döneminde üyelerin degisen alisveris aliskanliklarinin sagladigi verilerin kendilerine Hopishop için ilham verdigini aktaran Özcan, su ifadeleri kullandi:

"Pandemi sonrasina iliskin kullanicilarimiza yaptigimiz ankette katilimcilarin yüzde 32’si bu dönemde sosyal medya platformlarinin daha önemli hale geldigini söyledi. Yüzde 17’si online yoga, pilates, spor aliskanliklarina, yüzde 16’si evde tamirat/DIY çalismalarina ve yüzde 15’i evde kisisel bakim rutinlerine, yüzde 11’i ahsap, resim gibi sanatsal hobilerine, yüzde 7’si ise örgü, dantel gibi el isi hobilerine devam edecegini ifade etti. Bu nedenle Hopishop’ta genis bir seçki yer aliyor."

Özcan, pandemi döneminde Instagram gibi etkilesimin yüksek oldugu sosyal, güçlü, yenilikçi pek çok markanin dogdugunu belirtti. Tüketicilerin s-ticaret alisverisi yaparken güven sorunlari yasayabildigini aktaran Özcan, Hopishop ile amaçlarinin bu markalara dogru hedef kitleye ulasacaklari bir platform sunarken, tüketicinin tek bir noktadan güvenli ve keyifli alisveris yapmasini saglamak oldugunu vurguladi.

Özcan, kullanicilarin Hopishop’ta hem sevdikleri markalarin dükkanlarini bulacaklarini hem de bir dükkandan digerine geçiyormus gibi kolaylikla yeni markalar kesfedeceklerini aktardi.

Gida, kozmetik, dekorasyon, spor gibi çesitli kategorilerden özel markalari müsterileriyle bulusturduklarini belirten Özcan, "Hopishop ile kendisi ve yasadigi ortam için en iyinin pesinde olanlara, aradiklari her seyi bulabilecekleri bir platform vadediyoruz. Uygulama üzerinden dogal ürünlere, sampuan ve cilt serumuna ya da ev tekstil ürünlerine ulasmak mümkün. Yakin zamanda Hopishop’tan ürünün yani sira deneyim satisi da yapacagiz. Biz en özel marka ve ürünleri bir araya getirdik, Hopi kullanicilarini da bunun keyfini çikarmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA