Gürcistan'da Kovid-19'A Karsi Kitlesel Asilama 5 Temmuz'da Baslayacak

Gürcistan'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi kitlesel asilamanin 5 Temmuz'dan itibaren baslayacagi bildirildi.

Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili, bu yilin sonuna kadar ülkesinin nüfusunun yüzde 60'inin asilanmasini hedeflediklerini ve bu amaçla 4 milyon doz asi siparis edildigini söyledi.

Garibasvili, düzenledigi basin toplantisinda bugün ülkeye toplam 1 milyon doz Çin üretimi Sinovac ve Sinopharm asilarinin ulastigini ve 5 Temmuz'da kitlesel asilama surecinin baslayacagini belirtti.

Öte yandan BioNTech-Pfizer asisinin da temmuzda Gürcistan'a getirilmeye baslanacagini kaydeden Garibasvili, günlük 25 bine yakin kisinin asilanmasini planladiklarini söyledi.

Gürcistan Hastalik Kontrol ve Halk Sagligi Milli Merkezi Baskani Amiran Gamkrelidze de temmuzda BioNTech-Pfizer'in de alimindan sonra ülke genelinde 16 yas ve üzerindekilere asi yapilmasinin mümkün olacagini bildirdi.

- Bugüne kadar 266 bin 161 kisiye asi uygulandi

Henüz kitlesel asilamanin baslamadigi ve ilk asilarin 13 Mart'ta getirildigi ülkede bugüne kadar toplam 266 bin 161 kisiye Kovid-19 asisi yapildi.

Son 24 saat içinde 964 kisinin virüse yakalandigi ülkede, bugüne kadar toplam 368 bin 22 kiside virüs görüldü ve 5 bin 335 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA