GAÜN'de Genç Doktorlar Çoskuyla Mezun Oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tip Fakültesinin Türkçe ve Ingilizce egitimlerini tamamlayarak mezun olan 28. dönem mezunu 303 genç doktor, ‘Hipokrat Yemini’ ederek hekimlige ilk adimlarini atti. Mezuniyet töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, “Sizi bu seviyeye getiren hocalarinizin bilgi birikimidir, o yüzden asla hocalarinizi unutmayin” dedi.

GAÜN'de Genç Doktorlar Çoskuyla Mezun Oldu
“Hocalarinizi asla unutmayin”

Gaziantep Üniversitesi, pandemi nedeniyle bir yil ara verilen mezuniyet töreni coskusu, Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni ile kaldigi yerden devam etti. Mezuniyet Töreninde genç doktorlara seslenen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, “Egitiminizi basariyla tamamlamanizdan dolayi sizleri yürekten kutluyorum. Bende en az sizin kadar heyecanliyim. Üniversitenizle baginizi hiçbir zaman koparmayin. Sizi bu seviyeye getiren hocalarinizin bilgi birikimidir, o yüzden asla hocalarinizi unutmayin. Sizler saglik piyasasina gidiyorsunuz ama sizlerle bagimizi koparmayacagiz. Birlikte daha güzel isler yapacagiz. Dünya tip piyasasinda Türk tibbi en üst düzeydedir. Sizlerde onlarin genç temsilcisi olarak aralarina katiliyorsunuz” diyerek egitim sürecindeki özverilerinde dolayi akademisyenlere ve ögrenci ailelerine tesekkür etti.

“Her hasta için umut isigisiniz”

Pandemi sürecinde hayatini kaybeden hekimleri anarak konusmasina baslayan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, hekimlik andinin anlami ve önemine degindi. Genç doktorlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Balat sunlari söyledi: “Genç meslektaslarimdan ricam önce zarar vermeme ilkesiyle hareket edin. Hipokrat, tibbin özellik arz eden bir sanat oldugunu söyler. Benim gözümde de her hekim bir sanatçidir. Lütfen hastalarinizi tedavi ederken sanatçi zarafetiyle hareket edin. Insan bedenine dokunma yetkisi olan tek meslek grubunda oldugunuzu, Yaradan’in yeryüzündeki elleri olarak kabul edildiginizi ve her hasta için umut isigi oldugunuzu unutmayin. Mesleginizin ayricaliklarini bilerek, Sokrat’in belirledigi dört niteligi mutlaka edinin. Nezaketle dinleyin, akillica konusun, dikkatlice düsünün ve tarafsizca karar verin. Bilge hekimler olun, hastalarinizin bedenini iyilestirirken ruhlarina da hitap etmeniz gerektigini her zaman hatirlayin. Dozu arttirildiginda yan etkisi olamayan tek sey iletisimdir. Hasta ve yakinlariyla her zaman iyi iletisim içinde olun. Sizi yetistirenlerin, ihtiyaciniz oldugunda yaninizda olacagini bilin.”

“Ögrencilerimizin gurur günü”

Tip Fakültesi Dekani Can Demirel ise, “Uzun ve zorlu bir egitimin sonunda ögrencilerimiz tip diplomalarini alacaklar. Bugün ögrencilerin, hocalarin ve velilerin onur ve gurur günü. Egitim sürecinde ögrencilerimizin iyi bir hekim olmanin gereginin ögreten, bilgi ve becerilerini kazandiran tüm hocalarimiza tesekkür ederim. Tüm dünyaya yayilan salgin sebebiyle olaganüstü bir dönemden geçiyoruz. Fakültemiz hocalari bir yandan hastanede pandemiyle mücadele ederken diger yandan genç hekimlerimizin egitim faaliyetlerini de aksatmadan, büyük bir özveriyle yürüttüler. Bu zorlu süreçte hocalarimizin pek çogu hastalandi ve yakinlarini kaybettiler. Tüm sikintilara ragmen görevlerin basindan biran olsun ayrilmadilar. Ögrencilerimiz, hocalarindan örnek aldiklari meslek bilinciyle, Intörn hekimlik sürecinde bir saglik çalisani olarak pandemi mücadelesinde aktif görev aldilar ve bu sürecin yakin sahitleri oldular” seklinde konustu.

“Hocalarimiza minnetariz”

Mezun ögrenciler adina bir konusan Fakülte birincisi Dr. Yeter Yavuzatmaca da GAÜN Tip Fakültesinden mezun olmanin gururunu yasadigini belirterek, “Fakültemizin 2021 mezunu genç, dinamik, çaliskan ve hepsi birbirinden degerli hekim arkadaslarimi temsilen bu konusmayi yapmaktan onur duyuyorum. Bize her türlü imkâni saglayan, bugün bu noktaya gelmemizde en çok payi üstlenen ailelerimize ve her zaman oldugu gibi bugün de bizi yalniz birakmayan egitim hayatimiz boyunca en büyük rolleri üstlenen kiymetli hocalarimiza minnettariz. Heyecanliyim çünkü bugün bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafindan üzerimize yüklenen büyük bir sorumlulugun altina giriyoruz. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ derken artik o kast edilen hekimlerin bir parçasiyiz” diye konustu.

Konusmalarin sonrasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, hekimlik andini mezun ögrencilere okuttu. Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni, mezun olan ögrencilere GAÜN üst yöneticileri ile ögretim üyeleri tarafindan diplomalarinin verilmesi sonrasinda gerçeklestirilen kep atma töreni ile sona erdi.

Kovid-19 salgini nedeniyle üst seviyede önlemler altinda GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen mezuniyet törenine, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, Genel Sekreter Prof. Dr. Yakup Bulut, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Can Demirel, akademisyenler ve ögrenci yakinlari katildi.

Kaynak: İHA