Findik Hasadinda Çocuk Isçiliginin Kaldirilmasi Hedefleniyor

Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi isbirligi ve Ferrero Grup destekleri ile gelistirilen “Harekete geçelim-Çocuk isçiligine son verelim” proje ekibi Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu’nu ziyaret etti.

Findik Hasadinda Çocuk Isçiliginin Kaldirilmasi Hedefleniyor
“Harekete geçelim-Çocuk isçiligine son verelim” proje ekibinin Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu’nu ziyaretinde; Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Çalisma Genel Müdürlügü Çalisma Uzmani Turan Türk, Kidemli Proje Koordinatörü Emre Yilmaztürk, Gazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gürkan, Zonguldak Çalisma Is Kurumu Il Müdürü Vekili Hakki Alkan ve Pikolo Egitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Yöneticisi Ömer Dede hazir bulundu.

Heyet, Kaymakam Çorumluoglu’na mevsimlik tarim findik hasadinda çocuk isçiliginin sona erdirilmesi için kamu-özel sektör ortakligi modeli konusunda bilgilendirmede bulundu.

Görüsmede, Zonguldak’in da programin uygulanacagi iller arasinda bulundugu belirtildi ve projenin üç temel bilesenleri olan; “kapasite gelistirme, dogrudan müdahale ve farkindalik artirma” konularinda isbirligi yapilmasinin önemine dikkat çekilerek, findik hasadinda çocuk isçiliginin ortadan kaldirilmasi için is birligi halinde mücadele edilmesi karari alindi.

Kaymakam Ismail Çorumluoglu, önemli bir sosyal konuyu gündeme getiren proje heyetine tesekkür ederek, kaymakamlik bölgesinde konuya hassasiyet gösterilecegini vurguladi. Çorumluoglu ayrica, findik hasadinda çocuk isçiliginin kaldirilmasi ve söz konusu çocuklarin devlet eli ile egitime yönlendirilmesi için tüm çabanin gösterilecegini ifade etti.

Ilgili ilçe yöneticilerinin de katildigi ziyaret, projenin yürütülmesi sürecinde karsilikli basari dileklerinin iletilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA