Erdem Açiklamasi '23 Nisan Mahallesi'ne Bütün Hizmetler Gelecek'

23 Nisan Mahallesi sâkinleriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, mahalleye yeni bir park ve pazar alani kazandiracaklarini söyledi.

Erdem Açiklamasi '23 Nisan Mahallesi'ne Bütün Hizmetler Gelecek'
“Turgay Baskan’la Mahalle Bulusmalari”, bu ay Nilüfer’in yeni mahallelerinden biri olan 23 Nisan Mahallesi sâkinlerinin katilimiyla gerçeklesti. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Baskan Yardimcilari, Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas, 23 Nisan Mahalle Muhtari Sevda Bayraktar, Mahalle Komitesi üyeleri ve vatandaslarin katildigi bulusmada, mahalle sakinleri söz alarak sorunlarini ve beklentilerini dile getirdi.

Mahalle sâkinleri ile uzun süredir çevrimiçi bulusarak sorunlari dinlediklerini söyleyen Baskan Erdem artik normallesmeye gidilmesiyle birlikte bundan sonra yüz yüze bulusmayi istedigini belirterek, “Bu son çevrimiçi toplantimiz olacak sanirim. Bundan sonra artik sizlerle yüz yüze görüsmeyi planliyoruz. Yüz yüze toplantilari çok özledik. Ama elbette yine tedbirli olmaya devam ederek” diye konustu.

23 Nisan Mahallesi’nde yasamaktan memnuniyet duyduklarini söyleyen mahalle sakinleri de ilçenin en yeni mahallelerinden birinde yasamanin verdigi sorunlara dikkat çektiler. Mahallede hiç okul olmamasindan sikâyet eden vatandaslar Baskan Erdem’den daha fazla park, yürüyüs yollari, spor alanlari, gençler için faaliyet alanlari istediler. 23 Nisan Mahalle sakinlerinin en büyük sikayetlerinden biri de yaya yollarindaki parklanmalar ve çekçekçi adi verilen kagit toplayicilarinin yer alti konteynerlerinde olusturdugu kirlilik oldu.

Sikintilari dinleyip tek tek not alan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, dile getirilen okul ihtiyaci ve altyapi sorunlari gibi bir çok konunun ilçe belediyesi sorumluluk alani disinda olduguna dikkat çekti. Baskan Erdem, “Taleplerinizin çogu bizim yetki alanimiz disinda. Biz ilçe belediyesi olarak sadece üst yapi asfalt, kaldirim, yesil alan ve spor alanlari yapabiliriz. Okul sorunu Milli Egitim Bakanligi yetkisinde. 23 Nisan’da bir okul olmadigini biliyoruz ve sorumlulugumuz olmamasina ragmen belediye olarak kendimize ait bir alanda hayirsever destegiyle okul yapilmasi için çalisiyoruz” diye konustu.

23 Nisan Mahallesi’nde 5 park bulundugunu açiklayan Baskan Erdem, caminin hemen arkasindaki alanda yeni bir park yapmak için çalisma baslattiklarini belirtti.

Parkta yürüyüs yolu, basketbol sahasi ve çocuk oyun alani olacagini belirten Baskan Erdem, “ Sizlerden yürüyüs yollari ve spor alanlari için çok talep aldik. Bos alanlari belirleyip bize ait olan alanlarda ihtiyaçlarinizi karsilamak için çalisacagiz” dedi.

Yer alti çöp konteyneri uygulamasinin hayata geçirildigi mahallelerden biri olan 23 Nisan Mahallesi’nde çekçekçi adi verilen kagit toplayicilarinin buralarda çirkin görüntülere yol açtigi yönünde çok sikâyet aldiklarini belirten Baskan Erdem, “Yer alti konteynerleri modern bir uygulama ve bu uygulamada 23 Nisan da örnek bir mahalle. Çekçekçi dedigimiz kisilere yönelik emniyet müdürlügü ile birlikte operasyon yaptik, ama çözüm olmadi. Geçen sene yeralti konteynerleri için kilit yaptirdik. Ancak büyük bir maliyetle yaptirdigimiz kilitler kirildi. Simdi soruna baska çözümler ariyoruz” dedi.

23 Nisan Mahallesi’nde kurulan pazari yetersiz bulan vatandaslarin bu talebiyle ilgili de konusan Baskan Erdem, “Kurulan pazardaki pazarci sayisini yükseltmeye çalisiyoruz. 23 Nisan Mahallesi’ne yeni modern bir pazar alani yapacagiz” dedi.

Belediye olarak yetki alanindaki sorunlari çözeceklerini belirten Baskan Erdem, “Sorumluluk alanimiz disindaki konularda sizin yerinize ilgili kurumlara sikintilari iletiriz. Nilüfer, kültürün sanatin ve egitimin kenti. 23 Nisan Mahallemize de yakin zamanda ihtiyaç duyulan bütün hizmetleri getirecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA