Cumhurbaskani Erdogan Sakarya'ya Yatirimlari Siraladi

SAKARYA – Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Sakarya’da toplu açilis töreninde konustu. Cumhurbaskani Erdogan, “Karasu’daki fabrikanin faaliyete geçmesiyle, Arifiye’deki fabrikanin yeni yatirimlar ile büyütülmesiyle Sakarya’yi savunma sanayinin yildiz sehri haline getirme yolunda ilerliyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Sakarya'ya Yatirimlari Siraladi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Sakarya’da toplu açilis törenine katildi.

Toplu açilis törenine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Tarim Bakani Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Grup Baskan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, siyasi partilerin Sakarya milletvekilleri, il protokolü ve vatandaslar katildi.



Yapimi 2 milyar 600 milyon lirayi bulan 157 eserin açilisinda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya’ya yapilan yatirimlari siraladi. Sakarya’ya son 19 yilda 30 katrilyon liralik yatirim yaptiklarini ifade eden Erdogan, “Egitimde 3 bin 366 adet yeni derslik kazandirdik. Ikinci üniversiteyi kurduk. Yurt binalari açtik. 44 adet spor tesisi insa ettik. Ihtiyaç sahiplerine 2 milyar lirayi asan sosyal yardim yaptik. Saglikta toplamda 1555 yatakli, 19’u hastane olmak üzere, 52 adet saglik tesisini sehrimize kazandirdik. Halen 10 adet saglik tesisinin insasi sürüyor. Sehir hastanesi ile birlikte 100 yatakli acil durum hastanesi insa ediyoruz. Toplu konutta 7 bin 362 konutu tamamladik. 1139 konutun insasi devam ediyor. Ülkemizin en önemli ulasim projelerinden biri olan ve 67 kilometresi Sakarya sinirinda yer alan Kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamladik. Marmara bölgesine taktigimiz altin gerdanlik olan bu otoyol ile vatandaslarimiz yüksek standartli, konforlu ulasim imkanina kavusmustur. Içinde Karasu tünelinin oldugu Kaynarca, Karasu, Kocaali, Ankara hududu bölünmüs yolunun büyük kesimi bitti. Kalan kisimlari seneye tamamliyoruz. Yapimi devam eden Iznik Çevre Yolu dahil, Iznik-Mekece yolunun ve tarihi Sangaryos köprüsünün restorasyonunu seneye tamamliyoruz. Sakarya-Karapürçek yolunu genisletiyoruz. Sakarya’ya sadece hizli treni getirmekle kalmadik, hizli tren fabrikasini buraya kurduk. Fabrikamiz her türlü hizli tren setlerini ve modern metro araçlarini üretiyor. Temeli 1995’te atilan Karasu limanini tamamladik ve isletmeye açtik. Adliye binasinin ihalesi önümüzdeki ay yapiliyor. Sakarya’da iki baraj, üç gölet insa ettik. Üç baraj ve üç gölet daha insa ediyoruz. Insasinin sonuna geldigimiz Ballikaya Baragi, Sakarya ile birlikte 23 yerlesim yerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilayacak. Tamamladigimiz tesisler ile 44 bin dekar araziyi sulamaya açtik. Yapimi devam eden sulama tesisleri ile 38 bin dekar araziyi daha hizmete açacagiz. Sakaryali çiftçilerimize 2 milyar lira tutarinda tarimsal destek sagladik. Son 19 yilda 1 endüstri bölgesi, 4 organize sanayi, 1 teknopark, 24 AR-GE merkezi ve 4 tasarim merkezi kurduk. Sehrimizde bugün 300 bin aktif sigortali bulunuyor. Insallah Karasu’daki fabrikanin faaliyete geçmesiyle, Arifiye’deki fabrikanin yeni yatirimlar ile büyütülmesi ile Sakarya’yi savunma sanayinin yildiz sehri haline getirme yolunda ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde her alanda Sakarya’yi her alanda daha büyük hizmetler ile bulusturacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA