Baskan Yalçin'dan Muhtarlara Proje Ve Yatirim Brifingi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, ilçedeki mahalle muhtarlarina yönelik düzenledigi görsel brifingle hizmet ve yatirimlari anlatti.

Baskan Yalçin'dan Muhtarlara Proje Ve Yatirim Brifingi
Ali Dagi 360 Sosyal Tesisinde muhtarlarinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, belediye tarafindan tamamlanan ve devam eden projeler hakkinda bilgiler verildi.

Daha sonra üstü açik gezi otobüsüyle proje ve yatirim alanlarina gezi düzenlenerek yapilan çalismalar yerinde aktarildi. Genis bir katilimla gerçeklesen brifingte Ali Dagi’nda yapilacak füniküler sistem basta olmak üzere, Zincidere’de bulunan eski yetimhanenin yerinde olusturulacak Geleneksel Yapim Teknikleri Kampüsü, Zincidere Göleti Mesire Alani, belediye tarafindan kirsalda hizmete sunulan araçlar, yeni teknik birimler santiyesi ve 10 bin metrekare alana sahip fidanlik hakkinda yerinde bilgiler verildi.

Toplanti öncesi konusan Baskan Yalçin, Koronavirüs sürecinde dikkat çekerek, bu süreçte Talas olarak iyi bir sinav verdiklerini söyledi.

“Hem çalisiyorduk, hem de gözlem yapiyorduk.” seklinde konusan Baskan Yalçin; “Biz bu pandemi sürecini hamdolsun güzel geçirdik, güzel atlattik. Elhamdülillah Talas’ta skandal niteliginde bir olayimiz olmadi. Bu çok güzel bir seydi. Hem çalisiyorduk hem gözlemliyorduk. Biz büyük bir sinavdayiz. Ama elhamdülillah bu sinavi kazandigimizi düsünüyorum. Bir noksansiz, eksiksiz tamamladigimizi düsünüyorum.” dedi.

Hem kirsal mahallelere hem de merkez mahallelere yönelik yerinde çalismalar yapildiginin altini çizen Baskan Yalçin, sunlari söyledi;

“Kirsalin isi ayri, merkezin isi ayridir. Mesela kirsalda tarim hayvancilik konusulurken merkezde kentsel dönüsüm konusuyoruz. Kirsali iyi degerlendiremeyen sehri yönetemez. Onun için her iki tarafi da esit götürmek lazim. Suradan su kadar oy gelir buradan bu kadar oy gelir hesabi yapmak yanlistir. Bizim öyle bir anlayisimiz yok.”

Görsel brifinge katilan muhtarlar da Talas için çok önemli projelerin hayata geçirildigine dikkat çekti. Yatirimlari degerlendiren Çatakdere Mahalle Muhtari Seyit Ahmet Karabulut, ‘Mükemmel yatirim projeleri’ ifadeleri ile begenisini dile getirdi. Karabulut, “Baskanimiz Mustafa Yalçin, yaptiklari ve yapacaklari çalismalar hakkinda bir gezi düzenledi ve bu gezide muhtarlar olarak bize tanitim yapti. Mükemmel yatirim projeleri gösterdi. Talasimiza ve kirsal mahallelerimize hayirli olsun.” dedi.

Alaybeyli Mahalle Muhtari Ender Sahin ve Kamber Mahalle Muhtari Ömer Navruz da benzer düsünceleri ifade ederek özellikle Zincidere Göleti’nin çok önemli bir mesire alani olacagini söyledi.

Baskan Yalçin’a tesekkür eden Muhtar Sahin, sunlari söyledi: “Öncelikle, bütün muhtarlarimiz adina Talas Belediyesi’ne çok tesekkür ediyoruz. Zincidere Göleti çok güzel bir mesire alani olacak. Insallah bu sene sonunda bitecek, biz de keyifle gelecegiz”

Görüslerini aktaran Kuruköprü Mahalle Muhtari Bilal Yardim da projeleri çok begendigini belirterek, özellikle Zincidere’de bulunan eski yetimhane yerine yapilacak olan okul projesi üzerinde durdu. “Bugün tarihi dokunun yeniden kazandirilmasi ve ekonomik katki saglamasi için projeler yapildigini gördük” diyen muhtar Yardim, sözlerini “Baskanimiza tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” seklinde tamamladi.
Kaynak: İHA