Baskan Bozdogan, Tenis Kulübü Elestirilerine Yanit Verdi

MERSIN – Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, son günlerde ilçe gündemine oturan tenis kulübüyle ilgili iddia ve elestirilere, meclis toplantisinda yanit verdi. Belediye meclisinin süresiz tahsis yapma yetkisi olmadigini dile getiren Bozdogan, “‘Tenis kulübü kendisine tahsis edilen alani bir baskasina kiraya veremez ve devredemez’ denilmektedir. Yapilan tesislerin hiçbiri için izin basvurusu dahi yapilmamis. Biz bu alani halka açmak istiyoruz” dedi.

Baskan Bozdogan, Tenis Kulübü Elestirilerine Yanit Verdi
Tarsus Belediyesi Meclisi, 2021 Yili Temmuz Ayi 1. Toplantisi Belediye Baskani Dr. Haluk Bozdogan baskanliginda yapildi. Toplantida, Dis Iliskiler Müdürlügü tarafindan Gagauz Türklerinin yasam sürdügü Moldova’nin Valkanes kentinin yani sira Tunceli’nin Ovacik Belediyesi ile kardes sehir olunmasi teklifi oybirligi ile komisyona sevk edildi.

“Sehrimize ve halkimiza ihanet ediyorlar”

Dilek ve temenniler bölümünde konusan Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, sosyal medya üzerinden gerçek disi ithamlarla algi yapmaya çalisan siyasiler ile asilsiz, mesnetsiz ve yalan haber yapan gazeteciler ve bazi sosyal medya kullanicilarinin özellikle belediyeyi küçük düsürmeye yönelik paylasim ve yayinlarindan duydugu rahatsizligi dile getirdi. Bozdogan, "Biz bu göreve ‘çalmayacagiz, çaldirmayacagiz, halkin olani halka verecegiz’ sözümüze güvenerek oy veren 95 bin kisinin teveccühü ile seçildik. Allah’a sükür bu sözümüzden bir milim sapmadan, planladigimiz sekilde emin adimlarla bir yandan borçlari sifirlayarak, diger yandan hizmet atagina kalkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Biz hizmet derdinde iken bazi siyasiler ve kendini gazeteci diye adlandiran bazi kisiler çamur at izi kalsin mantigi ile hareket ediyorlar. Hatta çamur atmakla da kalmiyorlar, sirf basarisiz olalim diye önümüze set olmaya çalisip engel çikarmak için ellerinden geleni yapiyorlar. Kimileri de isin asilini astarini bilmeden bu olaylara alet oluyorlar, hizmetleri engelleyici rol üstlendikleri için de tabir yerinde ise sehrimize ve halkimiza ihanet etmis oluyorlar" dedi.



“Biz diyoruz ki, bu alani halka açalim”

Baskan Bozdogan, son günlerde kamuoyunu mesgul eden tenis kulübü ve Tarsus Idman Yurdu konularinda da detayli açiklamalarda bulundu. Bozdogan, “Tarsus Tenis Kulübü ile ilgili bazi bilgiler aldim, onlari sizlerle paylasayim. 3 Subat 2003 tarihli dilekçe ile basvuru yapiliyor, 7 Subat 2003 tarihinde meclis karari ile 4440 ada 1 parsel numarali yani 4864 ada 1 parsel 6800 metrekare yüz ölçümündeki spor alani vasifli tasinmaz Tenis Ihtisas Spor Kulübü Dernegine tahsis edilmesi yönünde karar çikiyor. Yine bu 2 Subat 2003 tarihli kulüp dilekçesinde talep yineleniyor ve tenis kulübü ve tesisleri olarak kullanilmak üzere bu amaçla kullanildigi sürece tahsis edilmesinin uygun oldugu yönünde, 15 Nisan 2003 tarihli encümen karari aliniyor. 12 Agustos 2008 tarihli dernek dilekçesinde 1441 ada 1 2 3 nolu 1448 ada 1 2 3 nolu 2936 ada, 1 2 3 nolu 4662 metrekare yüzölçümlü tasinmazlarin ve mevcutta tesisin otoparki olarak kullanilan park alaninin da tahsisinin de yapilmasini talep ediyor. 2 Eylül 2008 tarihli meclis kararinda tahsis bedeli olarak ilk yil bin TL, diger yillar için TÜFE oraninda artis yapilmasina denilerek bahsi geçen toplam 4662 metrekare yüz ölçümlü tasinmazlarin tahsisine karar veriliyor. Islemin yapildigi dönemde 4448 adada yer alan parseller konut alaninda kalmaktadir. Yine protokolün 7.2. maddesinde ‘tenis kulübünün kendisine tahsis edilen tasinmazlari amaci disinda kullandigi tespit edildigi takdirde tahsis islemi iptal edilecektir. Belediyenin tebliginde belirtilen süre içerisinde tasinmazi bosaltacak ve hiçbir hak talep etmeden tasinmazdaki her türlü bina ve tesisleri belediyeye birakacaktir’ denilmektedir” diye konustu.



“Biz kanunsuz is yapmiyorsak kimse yapamayacak”

Belediye meclisinin süresiz tahsis yapma yetkisi olmadigini dile getiren Bozdogan, “‘Tenis kulübü kendisine tahsis edilen alani bir baskasina kiraya veremez ve devredemez’ denilmektedir. Yapilan tesislerin hiçbiri için izin basvurusu dahi yapilmamis. Protokolde tesis yapimi için izin alinmasi sarti var. Bu kanunudur, belediyeler derneklere her ne sebeple olursa olsun dogrudan tahsis yapamaz. Tarsus Belediyesi olarak diyoruz ki, burada bir hukuksuzluk, kanunsuzluk var, su kadar para harcadik kimse beni buradan çikaramaz anlayisini bir kenara birakalim, protokolde tahsisli alan baskasina kiraya verilemez denmis ama kulüp Nova kafe isimli bir isletmeye kiralama yapmis, kiraci belediyemize basvurarak kiraciligin devam etmesini bizden talep ediyor. Kusura bakmayin, biz her zaman kanun neyse herkes uyacak diyoruz, biz kanunsuz is yapmiyorsak kimse yapamayacak. Bizim tenis kortlari ile ilgili düsüncemiz ilk günden beri açiktir, hiç de degismedi. Biz diyoruz ki, bu alani halka açalim, tenis hocalarimiz olsun, gariban vatandaslarimizin çocuklari gelsin burada tenis ögrensin. Bundan neden rahatsizlik duyuluyor anlamiyorum. Burasi Tarsus’un tanitimi için çok önemli. Evet, çok önemli turnuvalar düzenleniyor, yine düzenlensin itiraz etmiyoruz ki. Tesisin bakim ve onarimini bizler yapariz, turnuvalara da açik olur, hiç sorun degil. Sadece turnuvalara degil, Tenis Kulübü üyelerine de açik olacak. Biz kimsenin elinden bir seyini almiyoruz. Tarsus’un her vatandasina açik oldugu gibi sonuç olarak biz bazi açiklama yapan gruplar gibi sözle degil, gerçekten özde halkçi anlayisa sahip kisileriz. Burayi halka açmak, halk için halkin hizmetkarinin kim oldugunu küçük burjuva aydini da anlayacak. Belli bir kesim de onlari o hale getiren insanlardan halkçiligin ne oldugunu bana asla ve asla ögretmez. Yaklasik bir haftadir bu konuyu yazip çizenler var. Elestirdikleri konu ne? Vatandasin haklarini korumamiz mi? Vatandasin hakkini, malini korudugumuz için elestireceklerse devam etsinler, biz halkin yararina yararli isler yapmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA