Ingiltere'de 'Ciddi Saglik Sorunu Olan' 12-15 Yas Arasi Çocuklara Covid-19 Asisi Yapilacak

Ingiltere Asi Bakani Nadhim Zahawi, ciddi saglik sorunu olan 12 ila 15 yas arasindaki çocuklara Covid-19 asisi uygulanacagini açikladi.

Ingiltere'de 'Ciddi Saglik Sorunu Olan' 12-15 Yas Arasi Çocuklara Covid-19 Asisi Yapilacak
Ingiltere hükümeti, Covid-19 asisinin klinik olarak savunmasiz olan 12 ila 15 yas arasindaki çocuklara uygulanacagini duyurdu. Ingiltere Asi Bakani Nadhim Zahawi, Asilama ve Bagisiklama Ortak Komitesi’nin (JVCI) "yüksek risk altinda olan" çocuklara korona virüs asisi verilmesini tavsiye ettigini ve hükümetin bu tavsiyeyi dikkate alacagini söyledi.

Zahawi, ciddi sinir bozukluklari, down sendromu, ögrenme güçlügü ve zayif bagisiklik sistemi olan 12 ila 15 yas arasindaki çocuklarin Covid-19 asisi olabilecegini belirtti.

Zahawi, çocuklara Pfizer-BioNTech asisinin verilecegini belirtirken, ayrica savunmasiz gruptaki insanlarla yasayan 12 yasin üzerindeki bazi saglikli çocuklarin da asi olabilecegini dile getirdi. Ulusal Saglik Servisi’nin (NHS) asiyi mümkün olan en kisa sürede sunmasini istedigini ve asilamaya uygun çocuklarla saglik ekiplerinin temasa geçecegini söyleyen Bakan Zahawi, saglik sorunu olmayan düsük riskli gençlere asi uygulanmayacagini sözlerine ekledi.

Daha önce Saglik Bakani Sajid Javid, JVCI’nin gelecek bir tarihte altta yatan saglik kosullari olmaksizin 18 yas altindaki çocuklarin asilanmasini tavsiye edip etmemeyi degerlendirecegini söylemisti. Ingiltere’de 12 ila 15 yaslarindaki yaklasik 370 bin çocugun yüksek risk grubunda yer aldigi için asilamaya uygun oldugu tahmin ediliyor. Ingiltere’de su anda 16 ila 17 yasindaki risk grubundaki çocuklara asi uygulaniyor.
Kaynak: İHA