Bagcilar Kurban Bayrami'na Hazir

Bagcilar Belediyesi, Kurban Bayrami’nin huzur ve güven içerisinde geçmesi için bütün hazirliklarini tamamladi. 850 personelin görev yapacagi 4 günlük bayramda vatandaslar için 36 kurban kesim noktasi olusturuldu. Ayrica ihtiyaç sahibi 400 kisinin evi ve camiler temizlenip bayrama hazirlandi.

Bagcilar Belediyesi her bayram oldugu gibi bu bayramda ilçe sakinlerinin mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesi amaciyla çalismalarini sürdürüyor. 4 günlük bayram süresince çesitli müdürlüklerden toplam 850 personel hizmet için görev basinda olacak. Böylece güvenlikten temizlige kadar her türlü konuda en hizli sekilde vatandaslarin yardimina kosulacak.

36 noktada kurban kesilecek

Belediye kontrolünde komisyonca belirtilen 36 adreste kurban kesim yeri olusturuldu. Kurban kesim alanlarinda güvenli kesimin ve hijyenik sartlarin saglanmasi için bütün önlemler alindi. Belirlenen otopark, oto yikama alani ve noktalar disinda kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek. Zabita memurlari ve motorize tim kaçak kurban kesiminin önüne geçmek ve meydana gelebilecek olumsuzluklari önlemek için görev yapacak. 32 çöp araci, 8 yikama tankeri ve 6 kamyonetle kurban kesim noktalarinda temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alinmasi islemleri yapilacak. Kurban atiklari da çöp konteynirlarinda toplanacak.

400 ev piril piril hale getirildi

Öte yandan engelli, kimsesiz ve yasli vatandasa ait 400 ev temizlenerek piril piril hale getirildi.

Bu mekanlarda oturan vatandaslar, bayrami temiz evlerinde karsilayacak. Ilçede bulunan 100 cami ve mescidin temizlenerek hijyenik bir ortam olmasi saglandi.

“Ilçemizde bayrami huzurlu geçirmek için arkadaslarimizla görev basinda olacagiz”

Saglik ve güvenlik olmak üzere önleyici tedbirlerin alindigini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Ilçemizde Kurban Bayrami’nin huzurlu bir sekilde geçirebilmeleri için mesai arkadaslarimizla birlikte bayram boyunca görev basinda olacagiz. Insallah hep birlikte güzel bir bayram yasayacagiz. Tüm hemsehrilerimin bayramini kutluyorum” dedi.

Bagcilar Belediyesi Çevre Kulübü de temiz bir bayram geçirilmesi amaciyla su uyarilarda bulundu: “Görevlilerin ulasamadigi binalarin bodrum katlarini, apartman bosluklarini ve arka bahçelerimizi temizleyip dezenfekte edelim. Kurban atiklarini agzi kapali posetlerde belediyemizce tahsis edilmis konteynirlara birakalim.”
Kaynak: İHA