Bodrum'da 15 Temmuz Gecesinde Sehitler Dualarla Yad Edildi

15 Temmuz hain darbe girisiminin 5. yildönümünde Mugla’nin Bodrum ilçesinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz sehit ve gazilerinin yani sira geçtigimzi günlerde silah kaçakçisi tarafindan sehit edilen polis memuru Ercan Yangöz de anildi.

Bodrum'da 15 Temmuz Gecesinde Sehitler Dualarla Yad Edildi
Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’ndeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinligine Bodrum Kaymakami Bekir Yilmaz, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum Cumhuriyet Bassavci Vekili Tolga Yamali, Ilçe Garnizon Komutani Albay Güngör Gündogan, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Özkan Yilmaz, Sahil Güvenlik Komutani Binbasi Utku Meral, Ilçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi ekrandan verildi.

Etkinlikte konusan Bodrum Kaymakami Bekir Yilmaz konusmasinda "Bir taraftan bu hain girisimi zaferle bertaraf etmenin sevincini yasarken diger taraftan da sehitlerimizin, agir yaralanan gazilerimizin hüznünü ve üzüntüsünü yasiyoruz. Sevgili Bodrumlular 15 Temmuz 2016 hain darbe girisimi büyük Türk Milletinin tarihinde yasanmis en büyük ihanet hareketlerinden biridir. Kim olduklarini çok iyi bildigimiz emperyalist güçlerin ve piyonlarinin vatanimizi, milletimizi ve devletimizi bölme, parçalama girisimidir. Sükürler olsun ki bu hain girisim büyük Türk milletinin, basta sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere cesareti, feraseti, kararliligi ve kahramanligiyla ile bertaraf edilmistir. Aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor, kahraman gazilerimize ise saglik ve afiyetler diliyoruz” dedi.

Etkinlikte geçtigimiz günlerde Bodrum’da silah kaçakçiligi süphelileri ile girdigi çatismada sehit olan polis memuru Ercan Yangöz de anildi. Programda ayrica; 15 Temmuz ile ilgili video gösterimi yapildi, Kuran-i Kerim tilavet edilip dualar edildi.

Bodrum Ögretmenler Korosu’nun müzik dinletisi ile sona eren programda söylenen kahramanlik türkülerine vatandaslar Türk Bayraklarini sallayarak eslik etti. Etkinlik boyunca Bodrum Kalesi önünde sehitler için lokma döktürüldü. Ayrica çocuklara da elma sekeri ikram edildi.
Kaynak: İHA