Bayrampasa'da 15 Temmuz Hain Darbe Girisimi Anmasi

Bayrampasa Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girisiminin 5’inci yildönümü dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenledi.



15 Temmuz hain darbe girisiminin 5’inci yildönümü dolayisiyla Bayrampasa Belediyesi bir dizi etkinlik gerçeklestirdi. Programa Bayrampasa Ilçe Kaymakami Dr. Soner Senel, Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, AK Parti Bayrampasa Ilçe Baskani Ersin Saçli, Iyi Parti Bayrampasa Ilçe Baskani Raif Güler ve Milliyetçi Hareket Partisi Bayrampasa Ilçe Baskani Ibrahim Yesil ile çok sayida vatandas katildi.

Demirkapi Caddesi’nden Atatürk Parki’na dogru yapilan yürüyüs ile baslayan programda, Mehter Takiminin çaldigi marslar dinlendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasinin izlendigi programda, Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi. Sair Dursun Ali Erzincanli, 15 Temmuz gecesine ithafen yazilan ’30 Kus’ adli siiri seslendirdi.

“15 Temmuz’da 251 sehidimizle bugünlere geldik”

Programda konusma yapan Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, “15 Temmuz’da 251 sehidimizle bugünlere geldik. Çanakkale Savasi, Kurtulus Savasi, Sarikamis bütün bunlara baktigimiz zaman bu ülke kanlariyla, canlariyla sulayarak düsmana teslim etmedigi o sanli ecdadimizin küllerinden dogarak Türkiye Cumhuriyeti ayaga kalkmis ve bugünlere gelmistir. 5 yil önce FETÖ adli terör örgütü ayaga kalkmis bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve dis dünyaya ‘biz görevimizi yaptik buyurun’ diyeceklerdi ama milletimizi, kadinlarimizi, gençlerimizi, çocuklarimizi, Türk milletinin kahramanligini hesaplayamadilar. Iste 5 yil önce 15 Temmuz’da oluk oluk evlerinden kalkip Cumhurbaskanimizin davetinden sonra, sokaklari arsinlayarak o terör örgütüne dur diyerek, onlari püskürten kahraman Türk milletini hesaplamadilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA