Libya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programi Düzenlendi

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliginde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla anma etkinligi tertip edildi.

Büyükelçilik rezidansinda düzenlenen etkinlige, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yilmaz ve elçilik personelinin yani sira, Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi el-Lafi, Devlet Yüksek Konseyi Baskani Halid el-Misri, Libya Genelkurmay Baskani Orgeneral Muhammed el-Haddad, Türk Silahli Kuvvetlerinin Libya Görev Grup Komutanligindan komutanlar, ülkedeki Türk toplumundan vatandaslar, is insanlari ve Libyali davetliler katildi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan etkinlikte Istiklal Marsi ve Libya ulusal marsi okundu.

Anma programinda konusan Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yilmaz, Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ), demokrasiyi savunmak üzere sokaga çikan vatandaslara tanklarla saldirdigini belirterek, "O gece, demokrasiye sahip çikmak ugruna ölümü göze alan 251 vatandasimiz sehit düsmüs, 2 binden fazla vatandasimiz gazi olmustur." diye konustu.

Büyükelçi Yilmaz, FETÖ ile mücadeleyi hem yurt içinde hem de yurt disinda kararlilikla sürdüreceklerini ifade ederek, "Örgütün kirli iç yüzünü uluslararasi topluma anlatmaya devam edecegiz." dedi.

Libya’nin FETÖ uzantilarina karsi ivedilikle tedbir alan ülkeler arasinda yer aldigini vurgulayan Yilmaz, bu tutumu takdirle hatirladiklarini ifade etti.

Programda konusan Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi el-Lafi de darbe girisimini basarisizliga ugrattigi için Türk halkini, hükümetini ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i tebrik ettigini dile getirdi.

- Demokrasiye sahip çikan Türk halkina övgü

Türk halkinin, "sivil yönetimi askeri darbe ile devirmeyi amaçlayanlara sert bir ders verdigini" belirten Lafi, "Böylelikle Türk halki, tek saf olarak ve güvenlik güçleriyle dayanisma içinde darbeyi basarisizliga ugratarak tüm dünyaya da ders vermistir." ifadelerini kullandi.

Konusmasinin sonunda Türkiye'nin Libya'ya güvenlik, iktisadi ve siyasi alanlarda verdigi destekten ötürü tesekkür eden Lafi, "Türkiye'ye güvenlik, istikrar ve kalkinma diliyorum." diye konustu.

Devlet Yüksek Konseyi Baskani el-Misri de AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Darbe tesebbüsünün basarisizliga ugratilmasi, Türk halkinin sivil devlet anlayisina ve demokrasiye bagliligi vurgulamaktadir." dedi.

Türkiye'ye karsi kurulan komplo ile Libya'ya karsi kurulan komplolarin ayni odaklardan kaynaklandigini ifade eden Misri, "Bunun sonucunda Türkiye'de saglanan demokrasi tecrübesi ayni sekilde Allah'in yardimiyla Libya'da gerçeklesecektir." diye konustu.

Anma programinda, 15 Temmuz 2016'daki darbe girisimi gecesinde yasananlari anlatan bir sinevizyon gösterimi ve fotograf sergisi de yer aldi.

Kaynak: AA