Polis Memuru Çocuga Yardimci Oldu, Uçurtmasi Gökyüzünde Süzüldü

Amasya’nin Tasova ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda bisiklet turu ve uçurtma senligi gerçeklestirildi. Uçurtmasini uçuramayan bir çocuga polis memuru yardimci oldu.

Polis Memuru Çocuga Yardimci Oldu, Uçurtmasi Gökyüzünde Süzüldü
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girisiminde canlarini feda eden sehitlerin ruhlarini yâd etmek, toplumda farkindalik olusturmak, birliktelige katkida bulunmak ve gelecek nesillere aktarmak için Tasova Belediyesi, Tasova Kaymakamligi ve Tasova Gençlik ve Spor Müdürlügü’nün is birligiyle bisiklet turu ve uçurtma senligi düzenlendi.

Bisiklet turuna ilk olarak Tasova Belediyesi binasi önünden baslandi. Bisikletli vatandas ve çocuklar, trafik polisi ve zabita ekipleri esliginde Tasova’yi turladilar. Bisiklet turu ilçe stadinda son buldu. Etkinlerin devami ilçe stadinda uçurtma senligiyle devam etti. 7’den 70’e herkesin uçurtma uçurdugu senlikte, gökyüzü ay-yildizli uçurtmalarla kaplandi. Uçurtmasini uçuramayan bir çocuga ise etkinlikte bulunan bir polis memuru yardimci oldu.

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, “15 Temmuz etkinlikleri kapsaminda, uçurtma senliginde hep beraberiz. Tabii ki amacimiz 5 yil önce yine bu günlerde gerçeklesen darbe tesebbüsü ile alakali bir farkindalik olusturmak. Maalesef biz hep söylüyoruz, darbelere karsiyiz. Bugün burada çocuklarimizla bugünle alakali bir etkinlik düzenlemis olduk. Dolayisiyla bu günün çocuklari yarinin büyükleri olmasi hasebiyle bugün burada yaptigimiz etkinlik çocuklarin gelecek hayatinda önemli bir etkisi, katkisi, farkindaligi olusacaktir. Bir kez daha bu vesileyle, o gece darbeye maruz kalan ve sehit olan bütün sehitlerimizi rahmetle ve minnetle aniyoruz. Ve yasasin demokrasi diyoruz” dedi.

Tasova Gençlik Merkezi Lideri Kübra Aydogan, "Ben çok mutluyum. Çocukluguma döndüm. Çocuklarla birlikte oynuyoruz. Hem kurumum hem de sahsim adima böyle bir etkinligin içerisinde yer aldigim için kendimi çok sansli hissediyorum” diye konustu.



“Çocuklugumu yasiyorum”

Uçurtma etkinliginde konusan Vedat Yapal, “Çocuklugumu yasiyorum. Bunu bana yasatan arkadaslara tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Adnan Gültekin, “15 Temmuz’u unutmamiz gerekiyor. O gece içinde tüylerim diken diken oluyor, hatirliyorum. Evden abdest alarak çiktim, meydanlara inmistik. Unutmayalim, unutturmayalim” seklinde konustu.

Uçurtma uçuran çocuklardan Emir Gültekin, “Babalarimiz, büyüklerimiz 15 Temmuz için uçurtma senligi yaptigi için çok mutluyuz” dedi.

Zeynep Saliha Seven, “Arkadaslarimiz ve kardeslerimizle birlikte bugün senlige geldik. Birlikte uçurtma uçurduk. Uçurtma uçurmak çok keyifli bir sey. Çok seviyorum ben uçurtma uçurmayi. Uçurtma senliginde çok egleniyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA