Brent Petrolün Varil Fiyati 75,44 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 75,44 dolardan islem görüyor.

Dün 75,50 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 75,16 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.19 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,37 artisla 75,44 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 74,41 dolardan alici buldu.

Fiyatlarin yükselisinde, dünyada asilama çalismalarinin hiz kazanmasiyla ülkelerin kisitlamalari sona erdirmeye baslamasi ve artan seyahatlerin petrol talebine olumlu yansiyacagi beklentileri etkili oluyor.

Amerikan Petrol Enstitüsünün bugün açiklayacagi tahminde, ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda düsüse isaret edilirse fiyatlarin daha da yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan, Kovid-19'un daha bulasici ve dirençli oldugu bilinen delta varyantina iliskin endiseler nedeniyle olusabilecek olasi talep riski, petrol fiyatlarini baskilamaya devam ediyor.

Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubu agustos ayi itibariyla uygulanacak üretim politikasi hakkinda henüz bir anlasmaya varamazken, konuya iliskin haber akisinin petrol üzerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Uzmanlar, toplantinin iptalinden bu yana fiyatlarda ani yükselis ve düsüsler görüldügüne isaret ederek, OPEC+ ülkeleri arasindaki anlasmazligin temmuz ayindan sonra düzensiz üretim olabilecegi endiselerini artirdigini ifade ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 75,60 ile 75,73 dolar araliginin direnç, 75,15 ile 75,02 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Kaynak: AA