Yasaklar Kalkti Sicaklar Artti, Tatilciler Denize Kostu

İçel’in Silifke ilçesinde 1 Temmuz’da korona virüs nedeniyle yasaklarin kalkmasi ve artan sicaklar tatilcileri denize kosturdu.

Yasaklar Kalkti Sicaklar Artti, Tatilciler Denize Kostu
Silifke’de yaklasan Kurban Bayrami tatili öncesi turizmciler hazirliklarini tamamladi. Silifke ilçesine bagli Atakent ve Tasucu mahallelerindeki isletmeler, yogun rezervasyon alirken, bayram tatili için geç kalinmamasi için de vatandaslara uyarilarda bulunuldu.

Dogu Akdeniz’in turizm cenneti Silifke’de turizmciler, gurbetçilerin yani sira, Adana, Gaziantep, Nigde, Kahramanmaras, Konya, Karaman, Osmaniye ve çevre illerden bayram tatili için gelecek tatilcileri bekliyor.

Birçok turizm tesisi bayram hazirliklarini tamamlarken, ilçede tatilcilere önceden rezervasyon yapmalari konusunda uyarilarda bulunuldu. Silifke’nin Tasucu ve Atakent mahallelerinde bulunan turistik tesis isletmecileri her seye ragmen Kurban Bayrami’ndan umutlu olduklarini belirttiler.

Her yil dünyanin ve Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yerli ve yabanci turisti agirlayan Silifke’de, turistik tesislerin isletmecileri umut dolu açiklamalar yapti. Tüm dünyada etkili olan korona virüs ile mücadele kapsaminda Türkiye’de alinan önlemler ve asilama ile vaka sayilarinda düsüs görülürken, iyilesen hasta sayilarindaki artisla birlikte Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in normallesme takvimini açiklamasi ve seyahat yasaginin kaldirilmasiyla tatilciler Silifke’ye bagli turistik Atakent ve Tasucu mahallelerindeki yazliklarina gelmeye basladi.

Turizm sezonunda yüzde 100 doluluk orani yasadiklarini belirten otel sahibi Düsünsel Fener, “Turizm Bakanligimizin direktifleri dogrultusunda hazirliklarimizi tamamladik. Sosyal mesafe, maske ve dezenfekte konusunda otelimiz müsterilerine gereken kolayligi sunmaktadir. Bu yil 1 Temmuz itibari ile otelimizde ve bölge otellerinde doluluk oranimiz yüzde 100 oranindadir. Bu sezon iyi bir yaz geçirecegimizi umuyoruz. Umutluyuz. Insallah ülkemiz kisa zamanda bu virüsü defedecektir. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

Tasucu’nda isletme sahibi Fatma Koca Aytekin ise tatilcilerin bölgeye tatile gelmeye basladiklarini, bu sezon güzel bir sezon geçireceklerinden umutlu olduklarini söyledi.



Tatilciler ise artan sicaklar ve normallesme ile birlikte derin bir nefes aldiklarini, denize girmenin zevkini çikardiklarini belirttiler.
Kaynak: İHA