Trump, Teksas'ta Durdurulan Sinir Duvari Insaatinda Konustu

Eski ABD Baskani Donald Trump Teksas’ta, Teksas valisi Greg Abbott ile Rio Grande’de ile insaati yarim kalmis olan sinir duvari önünde konustu.

Trump, Teksas'ta Durdurulan Sinir Duvari Insaatinda Konustu
ABD Baskani Joe Biden’in göreve geldiginden bu yana sinirdaki karmasanin arttigini belirten Trump, “siniri güvenli kilmak için bütün baskanlardan daha çok sey yaptim” dedi.

Biden’in 5 aylik yönetimi boyunca Amerikalilari savunmasiz biraktigini iddia eden Trump, Teksas’in federal yönetimin eksikligini kapatmak için eyalet bütçesinden harcama yapmak zorunda kaldigini söyledi.

Trump, “Bu sinira bakin. Bu bitmemis duvari görüyorsunuz. Bu Biden’in hatasi” dedi.

Trump, kendi döneminde fentanilin bir problem olmadigini belirterek “ancak simdi ülkeye döküldügünü duyuyorum” dedi.

Trump baskanligi döneminde uyusturucu hammaddesi fentanilin ülkeye yasa disi yollardan sokulmasini duvar için bir sebep olarak göstermisti.

Seçimlere de gönderme yapan eski baskan Trump “Biden ülkemizi yok ediyor ve bütün bunlara sahte seçimle basladi” dedi.

Trump “Biden kumsala gidip yatmali. Eger Biden hiçbir sey yapmamis olsaydi simdi en güçlü sinira sahip olurduk” dedi.

ABD’nin Obama döneminde Çin’de COVID-19 virüsünün çiktigi iddia edilen Wuhan laboratuvarina para verdigini söyleyen Trump kendi döneminde bunun durdugunu belirtti.

Konusmasinin satir aralarinda gelecek dönem baskanlik seçimlerinde tekrar aday olabileceginin sinyallerini veren Trump ayrica yaklasan seçimlerde Vali Greg Abbott’a tam destegi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA