Nikah Ve Dügünlerde Bazi Tedbirlerin Sona Ermesiyle Rezervasyon Ve Katilimci Sayilari Artti

Sariyer'de dügün ve davet mekani isletmecisi Mustafa Kara: 'Insanlar virüsün azaldigini düsünerek daha çok davete icabet etmeye basladilar. Bizim dügünlerimizde yaklasik yüzde 30 oraninda katilimci artisi görülüyor' Beykoz'da kir dügün salonu isletmecisi Abdullah Gülerer: 'Misafir sayisi ve ikram noktasinda sinirlamalar varken de dügün, kina gibi organizasyonlari gerçeklestiriyorduk ancak çiftlerimiz çok rahat degildi. Ister istemez eski dügünlerdeki rahatligi ariyorlardi. Bugün itibariyla bu kisitlamalar kaldirildi ve organizasyonlarimizda gözle görülür artis yasiyoruz'

Kademeli normallesmenin üçüncü etabinin baslamasinin ardindan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede bazi tedbirlerin sona ermesi nikah ve dügün organizasyonlarindaki rezervasyon ve katilimci sayisina olumlu yansidi.

Nikah ve dügünlerde, kapali yerlerde uygulanan kisi basina asgari 6 metrekare yer bulunmasi sarti devam ederken, katilimci sayisi artik sinirlanmiyor. Etkinliklerde, 15 Haziran'dan itibaren baslayan yiyecek ve içecek ikrami sürüyor. Yeni dönemde müzik yayinina saat 24.00'e kadar izin veriliyor.

Sariyer'de dügün ve davet mekani isletmecisi Mustafa Kara, normallesme sürecine geçisle rezervasyon taleplerinde artis oldugunu ve hareketli günler geçirdiklerini söyledi.

Dügünlere katilan kisi sayisinda da artis oldugunu kaydeden Kara, "Insanlar virüsün azaldigini düsünerek daha çok davete icabet etmeye basladilar. Bizim dügünlerimizde yaklasik yüzde 30 oraninda katilimci artisi görülüyor." dedi.

Kara, çiftlerin açik mekanlari daha çok tercih ettigini kaydederek, "Maske ve mesafe kurali korunuyor. Mekana giriste HES kodu alarak ates ölçüyoruz. Biz her ne kadar tedbir alsak da bireysel tedbirler de önem tasiyor. Zaten misafirlerimiz de dikkat ediyor ve kurallara uyuyor." diye konustu.

Dügünlerin her sektörü etkiledigine anlatan Kara, insanlarin sosyallesmeyi ve eski hayatlarini da özledigini, bir arada sohbet etmenin davetlilere iyi geldigini belirtti.

- "Çiftlerimiz çok rahat degildi"

Beykoz'da kir dügün salonu isletmecisi Abdullah Gülerer de nikah ve dügün organizasyonlarindaki bazi kisitlamalarin kaldirilmasinin sevindirdigini dile getirdi.

Kendilerinin de bu durumdan çok mutlu oldugunu ifade eden Gülerer, "Misafir sayisi ve ikram noktasinda sinirlamalar varken de dügün, kina gibi organizasyonlari gerçeklestiriyorduk ancak çiftlerimiz çok rahat degildi. Ister istemez eski dügünlerdeki rahatligi ariyorlardi. Bugün itibariyla bu kisitlamalar kaldirildi ve organizasyonlarimizda gözle görülür artis yasiyoruz. Umarim böyle devam eder." seklinde konustu.
Kaynak: AA