Mus'ta 10 Ögretmen Erasmus+ Projesi Kapsaminda Almanya'ya Gidecek

Mus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazirlanan ve Avrupa Birligi (AB) Erasmus+ kapsaminda kabul edilen "Okuldan vazgeçme gelecegine sekil ver" projesiyle 10 ögretmen Almanya'ya gönderilecek.

Okul Müdürü Erhan Subasi, yaptigi açiklamada, lise olarak Türkiye Ulusal Ajansi'na sunduklari projenin yaklasik 5 bin basvuru arasindan seçildigini söyledi.

Proje kapsaminda 20 bin 540 Avro hibe destegi verildigini ifade eden Subasi, söyle konustu:

"Projemizle ögrenci devamsizliginin azaltilmasi ve okulu erken terkin önlenmesini hedefliyoruz. Proje kapsaminda okulumuz ögretmenlerine yönelik Ingilizce ve bilgisayar kursu, arastirma ve hazirlik çalistayi gibi çesitli faaliyetler gerçeklestirildi. Simdi de projemizin yurt disi hareketlilik faaliyetini gerçeklestirecegiz. Proje kapsamda okulumuzda görevli 10 ögretmeni Almanya'ya gönderiyoruz. Bu ögretmenlerimiz Almanya'da 5 ve 7 günlük egitimlere katilacak."

Yurt disi faaliyetleriyle ögretmenlerin Avrupa egitim sisteminde uygulanan basarili örnekleri yerinde görme firsati bulacaklacagini aktaran Subasi, "Ögretmenlerimiz alacaklari egitimlerle yenilikçi yöntemler ögrenerek mesleki anlamda daha donanimli hale geleceklerdir. Avrupa'da edinecekleri kazanim ve tecrübeleri hem kendileri kurumumuzda uygulayacak hem de meslektaslariyla ve çevreleriyle paylasarak ögrencilerin devamsizlik ve erken terk sorunlarinin önlenmesinde daha etkin yöntemler uygulayabilecekler." dedi.

Subasi, projenin her asamasinda emegi geçen mesai arkadaslarina tesekkür etti.

Kaynak: AA