Malatya'dan Il Disina Koli Koli Hediyelik Kayisi

Dünya kuru kayisi üretiminin yüzde 85’ini karsilayan ve 100’ün üzerinde ülkeye kuru kayisi ihraç edilen Malatya’da hasadina baslanan yas kayisilar hediyelik olarak kolilerle il disina gönderiliyor.

Malatya'dan Il Disina Koli Koli Hediyelik Kayisi
Avrupa Birligi nezdinde cografi isaret tescilli Malatya kayisisinda il disi satim, yeni hasat sezonuyla birlikte basladi.

Malatyali vatandaslar ise koli koli taze kayisiyi hediyelik olarak gönderiyor.

“81 ile kayisi gönderiyoruz sosyal medya hesaplarindan tesekkür ediyorlar”

Is adami ve esnaf Hamit Polat, vatandaslarin talepleriyle hediyelik kayisilari adreslere gönderdiklerini belirterek, “Malatya’nin sembolü olan Kayisimiz gönderiyoruz. Yaz mevsimde yas kayisi gönderiyoruz. Kis mevsiminde ise kuru kayisi gönderiyoruz. Hem burada farkindalik olusturmak istiyoruz ve hem kazaniyoruz hem kayisimizi tanitiyoruz” dedi.

Yas hediyelik kayisilari koli koli verilen adrese kargo ile gönderdiklerini söyleyen Polat, “Hediyelik kayisi gönderdiklerimiz, sosyal medya hesaplarindan tesekkür ediyorlar. Kayisinin reklami yapiyoruz ve herkes kayisimizi tadiyor. Sosyal medya hesaplarindan paylasim yapiyorlar. Kayisinin tanitimi oluyor. Dolayisiyla tüketimi artiyor. Ekonomiye katki oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA