Küçük Çocuga Saldiran Pitbullun Sahipleri Adli Kontrol Sartiyla Serbest

Kartal’da pitbullun saldirdigi 9 yasindaki çocugun yaralanmasina iliskin gözaltina alinan köpegin sahipleri adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Köpegin cinsinin pitbull ve yasakli irk olmadigini öne süren süpheliler, olay nedeniyle üzgün olduklarini belirtti.

Küçük Çocuga Saldiran Pitbullun Sahipleri Adli Kontrol Sartiyla Serbest
Olay, Kartal Gümüspinar Mahallesi’nde 28 Haziran’da meydana geldi. Hüseyin A.’nin küçük çocuklarin oynadigi sokak üzerinde pitbull cinsi köpegini gezdirdigi sirada agizlik bulunmayan köpek, 9 yasindaki Berkay isimli çocuga saldirdi. Hastaneye kaldirilan çocuga 30 dikis atilirken, çocugun ailesi köpegin sahibinden sikayetçi oldu. Olaya iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Sorusturma kapsaminda köpegin sahipleri gözaltina alindi.

“Böyle bir olay yasandigi için üzgünüm”

Süphelilerden Fatih A., emniyetteki ifadesinde, “Olayin yasandigi gün evde degildim. Köpegimin cinsi pitbull degildir. Amerikan Staffordshire Terrier cinsidir. Yasakli irk degildir. Beslenilmesi ve sahiplenilmesi yasaldir. 15 günlükken sahiplendim. Devaminda abim Hüseyin A. köpege bakmaktaydi. Su ana kadar mahalledeki tüm çocuklarla oynayan bir köpekti. Bu güne kadar kimseye saldirisi olmamisti. Ayrica asilari da tamdir. Böyle bir olay yasandigi için üzgünüm” diyerek suçlamalari kabul etmedi.

“Yasakli irk olmadigindan dolayi agizlik takmadim”

Abisi Hüseyin A. ise, “Olay günü köpegimi evimin önünde gezdiriyordum. Yasakli irk ve saldirgan olmamasindan dolayi agzinda agizlik kullanmamaktaydim. Bir anda komsumun çocugunun sol ayagini isirdi ve çevredeki insanlarla birlikte köpegi uzaklastirmaya çalistik. Çocugu köpekten kurtardik, annesi ve babasi çocugu hastaneye götürdü. Ertesin gün evlerine ziyarete gittik ve özür diledik” diyerek yasanan olaydan dolayi üzgün oldugunu söyledi.



Adli kontrol karari verildi

2 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edildi. Savcilik sorgusunun ardindan Anadolu Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen süpheliler Fatih A. ve Hüseyin A. “taksirle bir kisinin yaralanmasina neden olma” suçundan adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Süpheliler hakkinda ‘yurt disina çikis yasagi’ ve haftada 1 gün imza atma seklinde adli kontrol hükmü uygulandi.
Kaynak: İHA