Kamu Kurum Personeline Yönelik Afet Bilinci Egitmen Egitimi Yapildi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan 2021 yilinin ’Türkiye Afet Egitim Yili’ olarak belirlenmesinin ardindan Diyarbakir’da afet egitim seferberligi devam ediyor.

Kamu Kurum Personeline Yönelik Afet Bilinci Egitmen Egitimi Yapildi
Türkiye Afet Egitim yili çerçevesinde 2021 yili boyunca yürütülecek egitim faaliyetleri ve farkindalik çalismalarinin kamu kurum kuruluslari, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluslari, üniversiteler ve özel kuruluslarla tam bir isbirligi içerisinde yürütülmesi için Diyarbakir’da daha önce STK’lara egitim verilmisti. Bu hafta kamu kurum ve kuruluslari personeline yönelik 3 gün süren egitimin bu gün sonuna gelindi, basvuruda bulunan 33 egitmen adaylarina Diyarbakir AFAD Il Müdürlügü Konferans Salonunda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünden uzman personeller tarafindan afet bilinci egitmen egitimi verildi.

2021 Afet Egitim Yili kapsaminda daha fazla sayida vatandasa ulasabilmek adina egitmen adaylari, afet farkindalik egitimleri tamamlanarak AFADEM’den gelen ögretmen Habil Kesler, Gökay Kirmizigül tarafindan gerçeklestirilen ve 3 gün süren egitim yazili ve sunum sinavlarinin yapilmasiyla tamamlandi.
Kaynak: İHA