Kabotaj Bayraminda Batik Gemiye Çelenk Birakildi

Denizcilik ve Kabotaj Bayraminin Bartin’daki 95. Yildönümünü kutlamalari kapsaminda 17 Ocak 2021 tarihinde Inkumu açiklarinda batan Arvin isimli kuru yük gemisinin batik isaretinin bulundugu bölgeye çelenk birakildi.

Kabotaj Bayraminda Batik Gemiye Çelenk Birakildi
Bartin’da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami törenle kutlandi. Törene Bartin Vali Yardimcisi Adem Topaca, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin ve protokol üyeleri katilim sagladi.

Bartin Limanindaki tören saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Bartin Liman Baskani Mehmet Akif Arslansoy tören alaninda yaptigi konusmada, “1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüge girmis olan Kabotaj Kanunu ile Türkiye limanlari ve sahilleri arasinda yük ve yolcu tasimaciligi ile kilavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin Türk vatandaslari ile Türk bayragi tasiyan gemilerle yapilacagi belirtilerek yabancilara verilen kapütülasyonlar son erdirilmistir. Denizler ülkelerin güvenligi ve refahi için vazgeçilmez öneme sahiptirler. Denizlerin güçlü arenasini iyi kullanan ülkemiz, stratejik konumu geregi dünyada önemi giderek artan bir ülke olarak kapitülasyonlarin kaldirilmasi ile Türk vatandaslarina denizcilik, tersanecilik, deniz tasimaciligi, deniz turizmi gibi alanlarda reformlar ve özgürlükler saglamis, denizcilik sektöründe teknik idari ve mevzuat konusunda çok önemli basariya ulasilmistir. Ulu Önder Atatürk’ün direktifleri ile çikarilan kabotaj Kanunu ile ülkemiz denizcilik alaninda diger ülkelerle rekabet edebilir konuma gelmis olmus olup, dünya denizlerinde tüm yönleriyle konumuna yakisir bir noktaya ulasmistir. Her zaman oldugu gibi denizligimizi daha ileriye götürmek için birlik ve beraberlik içinde is birligi yapacagimiz bu günlerde, denizcilik ve Kabotaj Bayramimizin 95. Yildönümünü kutlamanin onuru ile il basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi saygiyla aniyorum.” Dedi.

Tören konusmalarinin ardindan protokol üyeleri Bartin Belediyesine ait römorkör ile 17 Ocak 2021 tarihinde Inkumu açiklarinda batan Palau Bandirali Arvin isimli kuru yük gemisinin batik isaretinin bulundugu bölgeye hareket ettiler.

12 personelden 6’sinin sag kurtarildigi, 3 personelin cansiz bedenlerine ulasildigi ve 3 personelin ise tüm arama kurtarma çalismalarina ragmen bulunamadigi Arvin isimli kuru yük gemisinin batik isaretinin bulundugu bölgeye deniz sehitleri anisina çelenk birakildi.
Kaynak: İHA