IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Kocaeli'de Esnaf Ziyaretinde Konustu Açiklamasi

'Seçmenin velinimet oldugu bir Türkiye'yi beraber basaracagiz. Seçmenin, milletin siyasetçiyi denetledigi bir Türkiye'yi birlikte basaracagiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Seçmenin velinimet oldugu bir Türkiye'yi beraber basaracagiz. Seçmenin, milletin siyasetçiyi denetledigi bir Türkiye'yi birlikte basaracagiz." dedi.

Gebze ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Aksener, daha sonra Körfez ilçesine geçti.

Burada da esnafi dinleyen Aksener, yaptigi konusmada, dogdugu yer olan Kocaeli'de olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Aksener, 20 Ocak 2020'den bu yana ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdigini belirterek, Kovid-19 salgini öncesinde esnafin derdini dinlemeye basladigini kaydetti. Aksener, söyle devam etti:

"Ben bu sehrin kizi olarak ne yapmak istiyorum? Esnafin müsterisi velinimetse ben de seçmeni, bu milleti velinimet yapmak istiyorum. Birlikte basaracagiz. Nasil basaracagiz? Ayaginiza getireceksiniz herkesi. Benim gibi herkesi ayaginiza getireceksiniz. 'Gelmeyene oy yok.' diyeceksiniz. 'Bedava oy verme zamani bitti.' diyeceksiniz. Sizin çocuklarinizin issizligini dinlemek zorunda kalacaklar. Sizin sordugunuz sorulariniza cevap vermek zorunda kalacaklar. 'Niye issiz benim oglum, niye issiz benim kizim?' Bunlari duyacaklar, bunlari ögrenecekler. Siz de diyeceksiniz ki bunu çözene, bunu çözmek isteyene oy var diyeceksiniz. Aksine oy yok diyeceksiniz."

Kanal Istanbul tartismasina deginen Aksener, "Parayi kendi keyfine, kendi nefsine, vatandasin refahina degil, kendi nefsine harcayan borcu kendisi öder. Bu ülke ödemeyecek. Eger israr edersen sen ödeyeceksin." ifadesini kullandi.

Esnaf ve çiftçi ziyaretlerinde yasadigi diyaloglarindan örnekler vererek, vatandaslarin çok zor durumda oldugunu savunan Aksener, sözlerini söyle tamamladi:

"Elbet bu sandik gelecek ama yarin gelecek ama öbür gün gelecek. Siz Allah'in izniyle söke söke göndereceksiniz. 19 yilin sonunda enteresan bir durum var, 19 yilin sonunda milletin adami oldu, tahkimcilerin avukati. Tahkimci agabeyler adina bizlere yani size diyor ki ‘Söke söke alirlar.' Vay be Allah'im sen ne büyüksün. Nasil bir ayna tuttu biliyor musunuz? Nasil bir ayna tuttu. Bir tarafta geldikleri gibi giderler diyen, onlarin begenmedigi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öbür tarafta 'Söke söke alirlar.' diyen bu ülkenin seçilmis Cumhurbaskani, yaziklar olsun. Halbuki önce 'Benim canimi almalari gerekir.' demesi lazimdi ama bir sey daha söyledi. Diyor ki 'Sizden alirlar.' diyor. Yani biz yolcuyuz 'Sizden alirlar.' Seni bu millet yolcu etti. Sen simdi, o 5-10 maas alan danismanlarini koy kenara, gel buraya gel, buradaki insanlarin karsisina, onlarin sorularina cevap var ondan sonra yüzün olsun. Biz birlikte bu isi basaracagiz. Seçmenin velinimet oldugu bir Türkiye'yi beraber basaracagiz. Seçmenin, milletin siyasetçiyi denetledigi bir Türkiye'yi birlikte basaracagiz. Iyi ki varsiniz."

Aksener, Körfez'deki programinin ardindan Gölcük ilçesi Sarayli Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu.

Daha sonra Karamürsel ilçesine geçen Aksener, burada ilk olarak Karamürsel Alp'in kabrinde dua etti.

Ilçe merkezinde yagli güres yapan pehlivanlari izleyen Aksener, daha sonra isletmelere ziyarette bulundu.

Kent meydaninda sandalyenin üzerine çikarak vatandaslara hitap eden Aksener, esnaf esnaf gezdigini belirterek, "Esnaf ne diyor biliyor musunuz? Elektrikten sikayet ediyor. Esnaf girdi maliyetlerinin artmasindan insanlarimizin alim gücünün düsmesinden sikayet ediyor. Onun üzerine pandemi geldi, pandemiyle beraber sadece kredi verilmesinden, hibe bir destek yapilmamasindan sikayet ediyor." diye konustu.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, konusmasinin ardindan kentten ayrildi.

Kaynak: AA