Iran Cumhurbaskani Ruhani Açiklamasi 'Kovid-19 Nedeniyle 1 Milyon 100 Bin Kisi Issiz Kaldi'

Iran Cumhurbaskani Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ülkede 1 milyon 100 bin kisinin issiz kaldigini söyledi.

Ülkenin çesitli eyaletlerinde hayata geçirilen muhtelif projelerin açilis törenine video konferans yöntemiyle katilan Ruhani, yaptigi konusmada Iran'daki ekonomik sorunlara degindi.

Eski ABD Baskani Donald Trump'in yeniden hayata geçirdigi yaptirimlarin fiyatlar ve enflasyon açisindan Iran halkinin üzerinde agir bir baski olusturdugunu ifade eden Ruhani, "Kovid-19 nedeniyle 1 milyon 100 bin kisi issiz kaldi. Bir milyon insanin issiz kalmasi milyonlarca kisiyi mesakkatlerle karsi karsiya birakiyor. Ekonomik savas, kuraklik ve sel, halkin sikinti yasamasina neden oldu." dedi.

Salgin sürecinde yaptirimlardan kaynakli bir dizi engellerle karsilastiklarini aktaran Ruhani, "Maske istiyorduk ancak kimse bize maske vermiyordu. Kimse bize solunum cihazi vermiyordu. Trump ahmagi 'Solunum cihazi isterseniz size 4 tane gönderelim' diye mesaj göndermisti. Ben de 'Istiyorsaniz biz size 40 tane gönderelim' dedim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA