Hepsiburada'nin, NASDAQ'taki Piyasa Degerlemesi 4 Milyar Dolara Ulasti

20 yili askin süredir Türkiye’de ticaretin dijitallesmesi için çalisan Türkiye’nin Hepsiburada’si NASDAQ Borsasi’na halka açilarak küresel teknoloji devlerinin arasindaki yerini aldi.

Hepsiburada'nin, NASDAQ'taki Piyasa Degerlemesi 4 Milyar Dolara Ulasti


NASDAQ’ta, Hepsiburada’nin hisselerinin islem görmeye baslamasi onuruna dijital gong töreni düzenlendi.

Sirketin halka arz hisse fiyati 12 dolar ve buna göre açilis piyasa degerlemesi yaklasik 4 milyar dolar düzeyinde olurken, halka arzdan elde edilen gelir 700 milyon dolarin üzerinde gerçeklesti.

“Basariniz gerçek bir ilham kaynagi”

e-ticaret sitesinin halka arzi için düzenlenen gong töreninde konusan NASDAQ Baskani ve CEO’su Adena Friedman NASDAQ’ta islem görecek ilk Türk sirketi olmasi nedeniyle Hepsiburada’yi kutladi. Bu halka arzi gerçek bir ilham kaynagi olarak nitelendiren Friedman, sunlari söyledi:

“Türkiye’de önde gelen bir e-ticaret platformu yaratmanin yani sira, daha kapsayici bir isgücü olusturma konusundaki kararliliginiz da ayni derecede ilham verici. ‘Girisimci Kadinlara Teknoloji Gücü’ programiniz 2017 yilindan bu yana 19 binden fazla kadin girisimciye ulasti. 2020 yilina gelindiginde e-ticaret sitesinden yer alan isletmelerin yüzde 20’sinden fazlasinin sahiplerinin kadin girisimciler olmasi etkileyici bir basari. Kurucusu kadin olan bir girisimin, bu alanda çok daha önemli mesafeler kat ederek, sayisiz kadinin hayatinda olumlu degisim yaratacagindan kuskum yok”.

“Türkiye’nin yerli ve milli sirketi olarak bu halka arz ile gurur duyuyoruz”

Konuyla ilgili düzenlenen basin toplantisinda konusan Hepsiburada CEO’su Murat Emirdag, “NASDAQ’ta halka açilmamiz, Türkiye’nin de küresel e-ticaret haritasinda yerinin oldugunu kanitlamasi ve global teknoloji devlerinin arasina bir Türk sirketinin adini yazdirmasi adina son derece anlamli bir gelisme” dedi.



Emirdag, uluslararasi yatirimcilarin Türkiye’nin ve e-ticaretin gelecek hikayesine inanarak Türkiye’ye yatirim yapmalarinin ve yatirim istahinin çok yüksek olmasinin, Türkiye’deki diger tüm sirketlere iyi bir örnek olacagina inandiklarini ifade etti.



Halka arzla birlikte, daha kurumsal bir yapiya kavusarak, güçlenen sermaye yapisiyla müsteri odakli is süreçlerini ve hizmetlerini sürekli gelistirerek büyüme ve basariyi sürdürülebilir kilmak istediklerini aktaran Emirdag, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hepsiburada Türkiye’den dogup dünya markasi olma yolculugunda emin adimlarla ilerleyen ilk ve tek yerli ve milli sirket. Platformumuzda yer alan 45 bini askin is ortagimizla birlikte, geçtigimiz sene yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydederek 17 milyar TL’lik islem hacmine imza attik. Sirket olarak, Türkiye’deki KOBI’lerin, isletmelerin ve yeni girisimlerin islerini büyütmelerine kaldiraç görevi yaparken ayni zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeye katki saglamaya devam etmek istiyoruz. NASDAQ’ta teknolojinin devler liginde halka açik olmak, bu yolda bize hem rehberlik edecek hem de güç verecek”.

Verilen bilgiye göre Hepsiburada, ülke genelindeki akilli operasyon ve lojistik merkezleri, HepsiExpress, HepsiJet, HepsiGlobal, HepsiPay gibi katma degerli servislerden olusan dev ekosistemiyle, Türkiye’nin ilk süper uygulama platformu olarak gelisimini sürdürüyor. Türkiye’de emsali bulunmayan “Süper Uygulama” ile e-ticaret sitesi, müsterilere genis bir yelpazede ürün ve hizmetleri (e-ticaret, süpermarket, ödemeler, havayolu biletleri) ve farklilastirilmis bir kullanici deneyimini tek bir uygulama üzerinden sunuyor.
Kaynak: İHA