Getir, Ispanya'nin Hizli Market Teslimat Uygulamasi BLOK'u Satin Aldi

Getir, hizli market teslimati sektöründe faaliyet gösteren BLOK uygulamasinin tamamini satin alarak, Barselona, Madrid ve Milano’da kendi adiyla hizmet vermeye baslayacak.

Getir, Ispanya'nin Hizli Market Teslimat Uygulamasi BLOK'u Satin Aldi
Ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanicilarla bulusturan Getir, ilk kez bir sirket satin alimi gerçeklestirerek Avrupa pazarindaki konumunu güçlendirdi. Bu yil içinde Londra, Amsterdam, Berlin ve Paris’te faaliyete geçen sirket, global genisleme hedefi dogrultusunda Güney Avrupa pazarinda faaliyet gösteren BLOK’un tamamini satin aldi. Sirketten yapilan açiklamaya göre BLOK’un Barselona, Madrid ve Milano’da sürmekte olan hizmeti artik Getir adiyla devam edecek. BLOK’un gerekli çalismalari tamamlayip faaliyete geçmeye hazir hale getirdigi Roma ve Lizbon operasyonlari da Getir markasi ile önümüzdeki günlerde kullanima açilacak. Böylelikle Getir, Avrupa’da hizmet verdigi ülke sayisini 7’ye çikararak, Türkiye ile birlikte toplamda 8 ülkede faaliyet gösterecek.

“Barselona, Madrid ve Milano sokaklarini Getir moru ile renklendirecegiz”

Geçtigimiz haftalarda tamamlanan dördüncü yatirim turunda aldigi 555 milyon dolarlik yeni yatirimla birlikte 7.5 milyar dolar degerlemeyi asan Getir’in Kurucusu Nazim Salur; “Öncüsü oldugumuz sektörün büyümesi ve güçlenmesi için yeni is birliklerini degerlendirmeye gayret ediyoruz. Sektöre giris yaptiktan sonra kisa zamanda büyük basarilar elde eden, ayni zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduguna inandigimiz BLOK uygulamasini bünyemize kattik. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin’den sonra simdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarini Getir moru ile renklendirecegiz” dedi.

BLOK’un Ispanya ve Italya’daki yerel tecrübe ve bilgisinin önemine de dikkat çeken Salur, “BLOK’un yereldeki basarisi sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren sirket olacagimiza inancimiz tam” seklinde konustu.

Kaynak: İHA