Gaziantep'te Özel Hastanede Çikan Yangin Büyümeden Söndürüldü

Gaziantep’te özel bir hastanede çikan yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altina alindi. Yangin nedeniyle hastanede bulunan 45 hasta tedbir amaçli baska hastanelere sevk edilirken korkutan yangin büyümeden söndürüldü.

Gaziantep'te Özel Hastanede Çikan Yangin Büyümeden Söndürüldü
Gaziantep’te özel bir hastanede çikan yangin kisa sürede kontrol altina alindi. Sahinbey ilçesine bagli Tepebasi Mahallesinde bulunan özel hastanenin kardiyoloji bölümünde belirlenemeyen bir nedenden dolayi yangin çikti. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangina müdahale etti. Hastanede tedavi gören ve dumandan etkilenen 45 hasta çevredeki baska hastanelere nakledildi. Polis hastane çevresinde güvenlik önlemi alirken itfaiye ekiplerinin sogutma çalismalari sürüyor.

"Hastalari tedbir amaçli sevk ettik”

Yanginin kontrol altina alinmasinin ardindan hastanenin genel koordinatörü Dr. Cezmi Ük, ilk belirlemelere göre MR teknik odasinda elektrik kontagindan yangin çiktigini belirtti.

Alevlerin havalandirma sisteminde çiktigini aktaran Ük, "Buradan içeriye duman basmaya baslayinca tedbir amaçli tüm hastalarimizi çikardik. Hastanemizde toplam 46 hasta vardi. Çok sükür herhangi bir atesle temas yok” ifadelerini kullandi.

“Devam eden yangin yok”

112 Acil Servis ekiplerine yogun çabalari nedeniyle tesekkür eden Ük, hastanedeki tüm hastalarin yaklasik yarim saatte tahliye edildigini ifade ederek, "Su an için devam eden bir yangin yok. Duman tahliyesi sürüyor. Zaten hasta temasli olabilecek bir yerde çikmadi yangin. Arka taraftaki teknik bölümde çikmisti. O yüzden hastalarimizin durumu iyi” diye konustu.

Kaynak: İHA