Demirci Çiragi Muhammet'in Büyük Basarisi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde 12 kardesli Muhammet Beytekin hem demircide çirak olarak çalisip hem de okuluna devam ederek girdigi LGS’de 459 puan alip, 0.74’lük dilime girmeyi basardi.

Demirci Çiragi Muhammet'in Büyük Basarisi
Ceyhan’in dezavantajli mahallelerinden biri olan 6 Ocak Mahallesi’nde oturan Hanife-Resit Beytekin çiftinin 12 çocugundan sonuncusu olan Sehit Ertan Sevim Ortaokulu ögrencisi Muhammet Beytekin, ailesinin maddi durumu iyi olmadigi için hem demirci yaninda çirak olarak çalisti hem de okuluna devam etti. Ögretmenler, Muhammet Beytekin zeki oldugu için mahalle degistirmesine ragmen 2 yil çocugu evlerinden özel araçlariyla alip okula getirmeye basladi.

Ayrica ögretmenler okulda sinava girecek ögrenciler için açtiklari desteleme kurslarina Beytekin’i de yazip onun gelmesini sagladi. Beytekin, bos zamanlarinda aile ekonomisine katkida bulunmak için demirci yaninda çirak olarak çalisirken bir taraftan da hayali olan Izmir Fen Lisesini kazanmak için derslerine çalisti.

8. sinif ögrencisi Muhammet Beytekin girdigi LGS’den 459 puan alarak 0,74’lük dilime girmeyi basardi. Anne Hanife Beytekin, çocugunun imkansizliklar içinde yakalamis oldugu bu basariyi ögretmenlerin ilgisini baglayarak, "Ögretmenleri çocuguma o kadar iyi davraniyorlardi ki, eve gelip sanki özel arabalariyla oglumu okula götürüyorlardi. Ögretmenleri uzak oldugu için eve yemege göndermiyorlardi. Ögretmenleri, benim kizim oglum ne yemek yiyorsa Muhammet de onu yesin diyorlardi. Ben dedim ki oglum sizin olsun, senin çocugun olsun, o da kabul etti sag olsun çok ilgilendiler. Oglumun bu basarisi ögretmenlerinin sayesinde oldu" dedi.

Muhammet Beytekin ise “Sehit Ertan Sevim Ortaokulu ögrencisiyim. 4 yil boyunca ayni okulda okudum. Bu yil LGS’ye girdim ve 0,74 yüzdelik dilime girdim. 4 yil boyunca ögretmenlerimin bana katkisi çok büyüktür. Son 2 yilda beni evden alip okula götürüyorlardi. Evimizi 6. sinifta tasidik, yeni evimiz okula uzak oldugu için ögretmenlerimiz okula getirip götürdüler. Her türlü destekte bulundular. Çok fazla test kitaplari verdiler. Çok test kitabi çözdüm, hiç durmadim. Ögretmenlerimin bende emegi çoktur. 4 yil boyunca ögretmenlerim destekleme yetistirme kurslarina götürdü. Hepsi çok çok iyiydi, çok desteklediler. Evde internetimiz de yoktu, çok zor sartlarda ders için Zoom’a giriyordum. Ögretmenlerim eve geliyorlardi bana evde ders veriyorlardi. Pandemi döneminde ögretmenlerim beni yalniz birakmadi, hep evime geldiler, beni çok desteklediler. Hayalim fen lisesi, Izmir Fen Lisesine gitmeyi düsünüyorum" diye konustu.

Ceyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Koçer ise, "Ev kira, 12 kardesi var dolayisiyla çocugumuz bu pandemi döneminde uzaktan egitime de interneti olmadigi için baglanamadi. Okulumuzun müdür yardimcilari, ögretmenlerinin ekstra gayretiyle bu dezavantaji avantaja çevirip, bir de demirci çirakligi da yapan çocugumuz, su an hala demircide çalisiyor. Bu çocugumuz bu sartlarda fen lisesine gidecek. Türkiye’de yüzdelik diliminde 0.74 derece girmis. Burada tabii ki ögretmenlerimizin müdürümüzün çok büyük emekleri var, siz ailesinin de destegi var. Ceyhan Kaymakamimiz Dr. Bayram Yilmaz’in da selamlarini getirdim Muhammet’i tebrik ediyor” diye konustu.

Okul müdürü Halil Sarigöl de, “Muhammet çok basarili bir ögrenci. Biz daha çok basarili olacagindan emindik. Ama pandemi nedeniyle, ögrencimiz uzaktan egitimden faydalanamadi, evde internet yoktu, sorularini, kaynaklarini, ögretmenleriyle birlikte temin etmeye çalistik. Her türlü konuda yanindaydik. O da bizim verdigimiz emegin karsiligini bugün fazlasiyla vermis oldu. Hayalleri olan fen lisesine insallah gidecek. Rabbim bundan sonra insallah üniversitesine olur. Biz elimizden geleni yaptik” dedi.

Kaynak: İHA