Covid-19 Ile Mücadelede 3. Doz Asi Uygulamasi Basladi

Saglik Bakanliginca Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama çalismalari devam ediyor. Bu kapsamda saglik çalisanlari ile 50 yas ve üzerindeki vatandaslara 3. doz asi uygulanmasina baslandi.

Covid-19 Ile Mücadelede 3. Doz Asi Uygulamasi Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca, son Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasinda yaptigi açiklamada, 50 yasindan büyük vatandaslarin ve saglik çalisanlarinin hangi asi ile olursa olsun 3. doz asi olmalarinin faydali olacaginin kararlastirildigini söyledi.

2 doz asi olmus 50 yas ve üzeri vatandaslar ile saglik çalisanlarinin 1 Temmuz itibariyla istedikleri asi ile 3. doz asilarini olmak üzere randevu alabileceklerini belirten Koca, 3. doz asinin hangi asi türü ile oldugunun herhangi bir kisitlamasi ya da önceligi olmadigini kaydetti.

Bu kapsamda randevularini alarak Ankara Sehir Hastanesine gelen 50 yas üzeri vatandaslar ve saglik çalisanlari 3. doz asilarini oldu.

“Herkes Covid-19 asisinin birinci, ikinci üçüncü dozunu olsun, hatta devlet dört derse dördünü de olsun”

Daha önce de asi tanimlanir tanimlanmaz randevusunu alarak asisini oldugunu belirten Cuma Özen adli vatandas, “Üçüncü Covid-19 asimi oluyorum, memnunum çok güzel. Randevuyu hemen sabah aldim. Simdi de geldim vuruldum. Vatandaslara diyorum ki, herkes Covid-19 asisinin birinci, ikinci, üçüncü dozunu olsun. Hatta devlet dört derse dördünü de olsun” açiklamasinda bulundu.

Ankara Sehir Hastanesi doktorlarindan Gökhan Demirtas ise, “Asilanma ile normal hayata daha kolay geçebilecegiz. Herkese en erken zamanda, olabildigince siralamaya uyarak asilarini yaptirmalarini öneriyoruz. Biz hekimler olarak isimizin öngördügü ölçüde hemen zamana uyarak asimizi yaptirdik. Tüm topluma da en erken dönemde asilarini yaptirmalarini öneriyoruz” ifadelerini kullandi.

Ankara Sehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmani Dr. Ahmet Ertürk, “Tüm halkimizi bize yardimci olmaya ve asi olmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açiklamasinin ardindan bu sabah randevusunu alarak geldigini belirten Çetin Alkaç, “Bu sabah aldim randevumu ve hemen çikti. Üçüncü doz ile biraz daha rahatlayacagiz insallah. Her gelen asisini olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA