AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Türkiye Sömürge Degildir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskanina ‘sömürge valisi’ gibi ifade kullanmasi mesru da degildir, ahlaki de degildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sömürge degildir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Türkiye Sömürge Degildir'
Cumhurbaskani Erdogan’in AK Parti Genel Merkezi’nde 54 milletvekili ile bir araya gelerek bu dönemki istisare toplantilarindan sonuncusunu yaptigini belirten Ömer Çelik, Cumhurbaskani Erdogan’in ekim-kasim aylarinda yeni istisare turuna baslayacagini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan’in Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde 20 Temmuz törenlerine katilacagini açiklayan Çelik, “20 Temmuz törenlerine AK Parti çok güçlü bir kadroyla katilacak. AK Parti MYK’si orada olacak, milletvekili arkadaslarimizla birlikte çok güçlü bir katilim saglayacagiz. Kibris Türkü’nün yaninda oldugumuzu, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin yaninda oldugumuzu gösterecegiz” diye konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in kullandigi “sömürge valisi” ifadesinin sorulmasi üzerine Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskanina ‘sömürge valisi’ gibi bir ifadenin kullanilmasi yakisiksiz bir ifadedir. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanina karsi hiçbir siyasetçinin bu sekilde bir ifade kullanmasi dogru ve ahlaki kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskani, milletin oylariyla seçilmis Cumhurbaskanimizdir, ayni zamanda Türk devletini temsil etmektedir. Ayni zamanda Türk ordularinin baskomutanidir. Sayin Cumhurbaskanimiza ‘sömürge valisi’ seklinde bir ifade kullanilmasi, Cumhurbaskanimizin bu makama seçilmesini saglamis milli iradeye karsi saygisiz bir ifadedir. Siyasetin gerilimli oldugu anlar vardir, siyasetin tansiyonunun yükseldigi anlar vardir. Türkiye Cumhuriyeti’nin makamlari ile ilgili olarak nerede duracagimizi, elestiri siniri ile hakaret siniri arasindaki çizginin geçilip geçilmedigini eger siyasetçi belirleyemezse bu sefer öylesine bir atmosfer ortaya çikar ki, esasinda siyasetçi kendi durdugu mesruiyet alanini zehirlemeye baslar. Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskanina ‘sömürge valisi’ gibi ifade kullanmasi mesru da degildir, ahlaki de degildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sömürge degildir. Türkiye’nin cumhurbaskanlarinin hiçbirine karsi bu ifade kullanilamaz” seklinde konustu.

Elmali’da yasanan çocuk istismari olayina iliskin açiklama yapan Çelik, “Bunlar buradaki vicdani hassasiyetlerin yüksek olmasi takdire sayandir. Dolayisiyla Elmali davasindaki evlatlarimiza sahip çikan, hassasiyetini dile getiren bütün vatandaslarimiza sükranlarimizi arz ediyoruz. Biz AK Parti olarak o davayi yakindan takip ediyoruz ilgili birimlerimiz tarafindan. Bassavcilik nihayetinde bu tutuklamanin kaldirilmasina itiraz etmis. Biz tabii dosyada ne oldugunu bilemeyiz. Biz siyasetçiyiz, biz hassasiyetimizi ortaya koyariz. Oradaki sürecin yürütülmesi kanunlar çerçevesinde yargi kurumunun isidir. Vatandasimizin ortaya koydugu hassasiyetlerin degerlendirilmesi bakimindan Hakimler Savcilar Kurulu sorusturma açmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA