ABD Savunma Bakani Austin Alman Mevkidasi Kramp-Karrenbauer Ile Ikili Iliskileri Görüstü

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ve Almanya Federal Savunma Bakani Annegret Kramp-Karrenbauer, bir araya gelerek ikili iliskiler ile bölgesel konulari ele aldi.

ABD Savunma Bakanligindan (Pentagon) yapilan yazili açiklamada, Austin'in Kramp-Karrenbauer'i Pentagon'da agirladigi duyuruldu.

Iki bakanin Almanya ile ABD arasindaki ikili iliskileri ele aldiklari belirtilen açiklamada, "Bakan Austin ve Bakan Kramp-Karrenbauer, 4 Haziran NATO Zirvesi'nde alinan kararlarin uygulanmasi ve bu uygulamanin nasil olacagi konusunda görüs alisverisinde bulundular." denildi.

Açiklamada, NATO'nun "stratejik rekabet çaginda artan bölgesel ve küresel güvenlik sorunlariyla yüzlesmeye uyum saglamasinin" önemine dikkat çekildigi kaydedilirken, iki bakanin Norfolk'ta demirli Harry S Truman Uçak Gemisini de ziyaret ettigi bilgisine yer verildi.

Bakanlarin ABD-Almanya askeri is birliginin yani sira Hint-Pasifik bölgesinde ABD-Alman is birligini derinlestirmeye yönelik karsilikli bagliligi, hazirlik ve yetenekleri gelistirmenin önemini vurguladigina isaret edilen açiklamada, "Iki bakan, iklim degisikliginin güvenlik ve askeri hazirlik üzerindeki etkisine de degindi. Bakanlar, NATO ittifakini güçlendirmek, Afganistan'dan düzenli bir geri çekilmeyi tamamlamak, kurallara dayali bir uluslararasi düzeni sürdürmek ve stratejik rakiplerin kötü etkisine karsi koymak için ABD ve Almanya arasinda yakin is birliginin sürdürülmesinin önemi üzerinde anlastilar." degerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA