PKK'ya Yönelik Operasyonun Ayrintilari Ortaya Çikti

Istanbul’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik 8 ilçede düzenlenen operasyonlarda aralarinda Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Beyoglu Ilçe Baskani Mehmet Sait Bor’un da oldugu 7 süpheli yakalandi. Yakalananlar arasinda 6 yil önce Bahçelievler’de meydana molotof kokteylli/bombali saldiri olayina karisan örgüt üyelerinin de yer aldigi ögrenildi.

PKK'ya Yönelik Operasyonun Ayrintilari Ortaya Çikti
Emniyet kaynaklarinin aktardigi bilgilere göre, Istanbul Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda bu sabaha karsi 8 ayri ilçede es zamanli operasyon düzenlemisti. Söz konusu sorusturma kapsaminda örgütün sokak yapilanmasina yönelik 12 ayri adrese yapilan baskinlarda, aralarinda HDP Beyoglu Ilçe Baskani Mehmet Sait Bor’un da oldugu 7 süpheli yakalanmisti.

Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde örgütün faaliyetleri

Güvenlik kaynaklarina dayanan bilgiye göre operasyonun detaylari da gün yüzüne çikti. Yakalananlar arasinda 6 yil önce Bahçelievler’de meydana gelen molotof kokteylli/bombali saldiri olayina karisan örgüt üyelerinin de bulundugu ögrenildi. Ayrica Suriye’nin kuzeyinde TSK tarafindan gerçeklestirilen Zeytin Dali Harekati öncesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Afrin bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplari ile faaliyetleri hakkinda bilgiler içeren materyallerde adi geçen, örgüt saflarinda silahli faaliyet yürüttükten sonra Istanbul’a sizan kisiler ile örgütün kirsal alanina eleman aktaran, örgüte yardim ve yataklik yapan süpheliler de bulunuyor.

Istanbul Bahçelievler’deki eylemde parmak izleri bulunuyor

Suç unsuru görüsmeleri tespit edilen zanlilar da yakalananlar içinde yer aliyor. 26 Aralik 2015 tarihinde Istanbul’un Bkiahçelievler ilçesi Zafer Mahallesi Yildirim Beyazit Caddesi ve Halit Ziya Usakligil Caddesi üzerinde meydana gelen molotof kokteylli/bombali saldiri olayinda elde edilen deliller isiginda, materyaller üzerinden alinan parmak izi eslestirmeleriyle tespit edilen örgüt üyelerinin bir kisminin da gözaltina alinanlar arasinda oldugu ifade ediliyor.

Gözaltina alinan Mehmet Sait Bor ile diger 6 süphelinin Istanbul Terörle Mücadele Subesi’ndeki sorgulari sürüyor.
Kaynak: İHA