Malezya Krali, Ülkedeki Kovid-19 Krizini Siyasi Liderlerle Görüstü

Malezya Krali Sultan Abdullah Sah, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarindaki yogun artisin ekonomi ve saglik sistemine olumsuz etkileri konusunda iktidar ve muhalefet partilerinin fikirlerini almak üzere siyasi liderlerle bir araya geldi.

Malezya Basbakani Muhyiddin Yasin, sabah saatlerinde baskent Kuala Lumpur'daki Kraliyet Sarayi'nda Kral tarafindan kabul edildi.

Kraliyet Sarayi'ndan yapilan yazili açiklamada, Malezya Krali'nin Basbakan Muhyiddin Yasin ile kabine toplantisi öncesi rutin görüsmede bulundugu belirtildi.

Malezya Krali, ögle saatlerinde de ana muhalefet lideri Enver Ibrahim'i kabul etti.

Bir saat süren görüsmenin ardindan Kraliyet Sarayi'nin önünde basin mensuplarina açiklama yapan Enver, Malezya Krali ile Kovid-19 krizine dair fikir paylasiminda bulundugunu belirtti.

- OHAL'i uzatmama ricasi

Enver, Kovid-19 nedeniyle ocak ayinda ilan edilen ve 1 Agustos'a kadar sürecek olaganüstü hal (OHAL) uygulamasinin uzatilmamasi için Kral'a ricada bulundugunu ifade etti.

OHAL kapsaminda meclisin faaliyet gösterebilecegini Kral'a söyledigini aktaran Enver, "OHAL tedbirleri ülkeye kayiptan baska bir sey getirmemektedir." dedi.

Kraliyet Sarayi, siyasi liderlerle görüsme kapsaminda Sultan Abdullah Sah'in yarin Eski Basbakan Mahathir Muhammed ile de görüsecegini duyurdu.

Malezya Krali Sultan Abdullah Sah, 12 Ocak'ta Kovid-19 salgininin yayilmasini önlemek amaciyla Basbakan Muhyiddin'in tavsiyesi üzerine, ülke genelinde 1 Agustos'a kadar OHAL ilan etmisti.

Hastanelerde doluluk oraninin yüzde 80'i buldugu Malezya'da simdiye kadar 627 bin 652 kisinin Kovid-19 testi pozitif çikarken 3 bin 536 kisi virüs nedeniyle yasamini yitirdi.

Ülkede 82 bin 797 kisi Kovid-19 tedavisi görüyor.

Kaynak: AA