Karaman'da 150 Koyunu Telef Olan Üretici Destek Bekliyor

Karaman'in Ayranci ilçesinde ayni gün 150 koyunu telef olan üretici yetkililerden destek bekliyor.

Ilçeye bagli Divle köyünde koyunculukla ugrasan Ismet Celal Set'in, 1 Haziran'da sabah bir kaç koyununun telef oldugunu gördü. Set, koyunlarinin neden öldügünü arastirirken, gün içinde koyunlari tek tek telef oldu.

Set, gazetecilere yaptigi açiklamada, 150 koyununun telef oldugunu ve nedenini bilinmedigini alatti.

Ilgili kurumlarla görüstügünü dile getiren Set, sunlari kaydetti:

"Karaman Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligini aradim. Birlik baskani geldi. Durumumu ilimiz milletvekillerine ve ilgili kurumlara iletecegini söyledi. Cuma günüde Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden yetkililer geldi, örnekler alindi. Simdi laboratuvardan gelecek sonuçlari bekliyoruz. Bölgemiz hayvancilikla geçiniyor. Meshur Divle Obruk peyniri bizlerin koyunlarinin sütünden yapilir. Bir salgin hastalik olabilir. Benim cigerim yandi. Nedeni bulunsun ki baska ölümler olmasin. Tüm mal varligimi kaybettim. Koyunlarim benim çocuklarim gibiydi, yetkililerden destek bekliyorum."

Karaman Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Yücel Yaman da "Gerekli basvurulari yaptik. Üreticimizin durumunu ilgili yerlere ilettik. Üzücü bir durum. Bir ihmal var mi, ne yapabiliriz onun arastirmasi içerisindeyiz. Üreticimize geçmis olsun diyorum." dedi.

Kaynak: AA