Ermenistan Basbakani Pasinyan, Azerbaycan'dan Ogluna Karsi Tüm Ermeni Esirleri Geri Istedi

Ermenistan’daki parlamento seçimleri öncesinde mitingler yapan Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Azerbaycan’a çagri yaparak ogluna karsi tüm Ermeni esirlerin geri iade edilmesi çagrisinda bulundu.

Ermenistan Basbakani Pasinyan, Azerbaycan'dan Ogluna Karsi Tüm Ermeni Esirleri Geri Istedi
Daglik Karabag’da, Azerbaycan karsisinda hezimete ugrayan Ermenistan’in siyasetinde krizler ortaya çiktiktan sonra Ermenistan Basbakani Nikol Pasnyam muhalefetin çagrisi sonrasinda önümüzdeki 20 Haziran tarihi için erken parlamento seçmleri ilan ederlen yeniden basbakanliga aday olan Pasinyan ülkenin neredeyse tüm bölgelerinde mitinglere devam ediyor. Ermenistan’in Aragotsotn Bölgesi’ne seçim çalismalari için giden Pasinyan, Aparan sehrinde bir miting gerçeklestirdi. Seçimlerin genelinde ekonomi ve pandemi sorunlarinin çözümüne dair vaatlerde bulunan Pasinyan ayni zamanda Daglik Karabag’da yasanan süreçle ilgili sik sik farkli ifadeler kullanmaya devam ediyor.

Azerbaycan’dan ogluna karsi Ermeni esirleri istedi

Ermenistan Eski Cumhurbaskani Serj Sarkisyan’in daha önce Pasinyan’a çagrida bulunarak, "Oglunu ver, 20-25 Ermeni esiri Azerbaycan’dan geri al" çagrisina karsilik Pasinyan, Azerbaycan’a da bu yönde çagrida bulunarak, "Diyorum ki kabul ediyorum ve Aliyev’e oglumu tüm esirlerle degistirme çagrisi yapiyorum. Resmi olarak ilan ediyorum, oglumu tüm mahkumlara karsilik veriyorum" dedi.

Açiklamasinin devaminda Ermenistan’in 2 eski Cumhurbaskani Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan’a da agir ithamlarda bulunarak seslenen Pasinyan, "Insan ticaretinde uzman olan bu ikiliye bu konuda müzakere yapma yetkisi veriyorum. Aliyev’e ve Kizil Haç’a ve herkese resmi olarak ilan ediyorum" seklinde konustu.

Ermenistan muhalefeti, "Oglunu bu ise karistirma"

Ermenistan’da 22 parti ve 4 ittifak olmak üzere toplam 26 siyasi kanat seçimlere katilirken seçim yarisinda basi çeken 2 siyasi tarafin iktidardaki Nikol Pasinyan’in yönettigi ‘Sivil Sözlesme’ Partisi ile Ermenistan’in ikinci Cumhurbaskani Robert Koçaryan’in yönettigi muhalif Hayastan ‘Ermenistan’ ittifakinin olmasi bekleniyor. Propaganda süreçlerinin yeni basladigi ülkede Pasinyan’in rakiplerine karsi kullandigi sert dil tartismalara yol açarken, Azerbaycan’a ogluna karsi tüm Ermeni esirleri istemesi bu tartismlari zirveye çikardi. Hayastan ittifaki’nin yüksek kurul üyesi ve ittifak sözcülerinden Ishkhan Saghatelyan, Pasinyan’i "sebeklik yapmakla" suçlayarak, "Bu adam sebekliklerine devam ediyor. Eger erkeksen oglunu alay konusu etme ve çocuklari siyasete bulastirma" ifadelerini kullandi.

Serj Sarkisyan’da, Pasinyan’a 24 saat süre

Öte yandan mitinginde Ermenistan’in eski Cumhurbaskani Serj Sarkisyan’i önceki seçimlere hile karistirmakla suçlayan Pasinyan’a, Sarkisyan’dan ayni gün cevap geldi. Pasinyan’in önceki yillarda da ayni iddialarda bulundugunu hatirlatan Sarkisyan, "O dönemler devlet adamligim geregi cevap vermedim. Artik bir konumum yok. Ona 24 saat süre veriyorum. Söylediklerini ispatlamazsa onunla ve ailesiyle ilgili bazi gerçekleri ortaya dökecegim" dedi.

Kaynak: İHA