DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Konya'da Tarim Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Ülkenin havza ve bölge temelli, ülkemiz için stratejik önem tasiyan ürünleri ele alan, her bir ürün için en az 10 yillik bir perspektif ortaya koyan stratejik plana ihtiyacimiz var'.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Ülkenin havza ve bölge temelli, ülkemiz için stratejik önem tasiyan ürünleri ele alan, her bir ürün için en az 10 yillik bir perspektif ortaya koyan stratejik plana ihtiyacimiz var." dedi.

Babacan, bir tesiste düzenlenen, "Topragin suyu; kurakligin devasi" toplantisinda, tarim sektörünün büyük sikinti çektigini savundu.

Sorunlarin temelinde plan ve program eksikligi oldugunu ileri süren Babacan, "Türkiye'nin tarimda acil en az 10 yilik stratejik plana ihtiyaci var. Ülkenin havza ve bölge temelli, ülkemiz için stratejik önem tasiyan ürünleri ele alan, her bir ürün için en az 10 yillik bir perspektif ortaya koyan stratejik plana ihtiyacimiz var. Türkiye'de su an böyle bir sey yok. Pandemiyle tarim, stratejik önemi olan bir konu haline geldi. Gida güvenligi çok önemli." diye konustu.

Babacan, partisinin Tarim Eylem Plani'ni kamuoyuyla paylastigini, eylem planlari kapsaminda, çiftçinin topragina ve traktörüne haciz gelmeyecegini, üretimin aksamayacagini belirtti.

Çiftçinin kullandigi mazotun ÖTV'sini iade edeceklerini, gübre maliyetinin yarisini destek olarak vereceklerini anlatan Babacan, elektrigi de daha ucuza saglayacaklarini kaydetti.

Babacan, seçimden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 günlük eylem planlarini hazirladiklarini belirterek, "Adana'da açikladik. Ilk açikladigimiz eylem plani da tarim sektörü. Seçimden sonra kurulacak hükümetin tarim politikalariyla ilgili ne yapacagini madde madde ortaya koyduk." dedi.

Kaynak: AA