CHP Grup Baskanvekili Özel, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(Siyasi etik kanunu teklifi tartismalari) Biz oldukça yeterli ve kapsamli oldugunu düsünüyoruz. Sayin Bahçeli surasini gelistirelim derse çok büyük memnuniyet duyariz'

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, 17 maddeden olusan siyasi etik kanunu teklifini 30 Temmuz 2019'da TBMM Baskanligina verdiklerini belirterek, "Biz oldukça yeterli ve kapsamli oldugunu düsünüyoruz. Sayin Bahçeli surasini gelistirelim derse çok büyük memnuniyet duyariz." dedi.

Özel, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin partisin TBMM Grup Toplantisi’nda, Türkiye Isçi Partisi Istanbul Milletvekili Ahmet Sik hakkinda kullandigi ifadeleri endise verici bulduklarini söyledi.

Ne kadar sok edici olursa olsun milletvekillerinin milletten aldiklari yetki ve görev geregince görüslerini ifade ettigini dile getiren Özel, bu görüsler eger belli sinirlarin ötesine geçiyorsa bunun nasil bir denetime tabi oldugunun da kanunlarla belirlendigini söyledi.

Özel, "Ahmet Sik’a bundan sonra yönelebilecek her türlü fiziki saldiri, Sik’in basina gelebilecek her sey, bu ifadelerin sahiplerini sorumluluk altina alacaktir. Bu hedef göstermeyi, bu asagilayan, küfre varan ve açikça hedef alan ve hedef gösteren dili reddettigimizi, bu dili kinadigimizi ifade etmek durumundayiz. Siyaseti bu noktaya getirmemek lazim. Siyasi partilerin liderleri böyle bir dile basvururlarsa daha sonra ortaya çikacak tablolardan hepimiz üzülürüz." diye konustu.

Organize suç örgütü elebasi Sedat Peker'in iddialarini animsatan Özel, sunlari kaydetti:

“Bunlarin hiçbirisine dönüp bakmiyorsunuz ve bu millete de 'biz akçayiz pakçayiz' deyip inanmalarini bekliyorsunuz. Iste anketler: AK Parti seçmeninin videolardan haberdar olan kismi, 'Süleyman Soylu'ya güvenimi yitirdim' yüzde 70'in üstünde. 'AK Parti’ye zarar veriyor' yüzde 60'a yakin. Siz istediginiz kadar yok sayin. Geçen zaman iddialari kuvvetlendiriyor. Hodri meydan, arastirma komisyonu kuralim diyoruz; AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, 'AK Parti'nin hatasi varsa bireysel olarak, bunun geregini AK Parti yapar.' diyor. Bu kadar korkunç bir yaklasim olur mu?"

Özel, "Içisleri Bakani, odasina Çanakkale Il Baskaninizi çagirip birtakim parti içi kumpaslar çevirdi de partinin kurallarina aykiri bir is yapti da onun hesabini soracaksan bu is parti içinde görülür. Demirören, krediyi sizin Mamak ilçe teskilatinizdan mi almis da bu isi parti içinde çözeceksiniz?" seklinde konustu.

CHP olarak bu konuda verdikleri önergelerin reddedildigini, yine de önerge vermeye devam edeceklerini kaydeden Özel, su ifadeleri kullandi:

"Elbette sorusturma komisyonlari lazim ama bir gerçegi görmek lazim, bu kadar pislik ancak sandikta temizlenir. Bu enkazi, bu yetkileri kisitlanmis ve tek adamin tahakkümü altindaki Meclis ya da küçük ortagin tahakkümü altindaki saray rejiminin, bu pisligi kaldirmasi, bununla mücadele etmesi ülkeyi arindirmasi mümkün degildir. Çünkü kirliligin odagindadir bunlarin hepsi. Öyle olunca, ancak ve ancak bu enkazi millet kaldirir, bu pisligi sandik temizler. Kurarlar yeni bir Meclis, yeni anayasayi da yapar, dört bakan için sorusturma komisyonu da kurar, Pekcan'i da Soylu'yu da sorusturur, AK Parti iktidarini da sorusturur."

"Kaç kere seçim oldu hep yendik." seklinde açiklamalar yapildigini dile getiren Özel, "Haydi yensenize bir daha. Recep Tayyip Erdogan, hani çiktik ve hep yendin ya sen, yensene bir daha. Hodri meydan, gidelim erken seçime. 60 gün sonra, 90 gün sonra gidelim, her seçimi kazananlar neden korkuyorsunuz? Bende görsem bu büyük çakilmayi ben de seçimden kaçarim." dedi.

- Siyasi etik kanunu tartismalari

MHP Genel Baskani Bahçeli'nin, siyasi etik kanunu teklifi verilmesini istedigini animsatan Özel, CHP olarak bu konudaki kanun teklifini 30 Temmuz 2019'da verdiklerini belirtti.

Özel, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve üç grup baskanvekilinin imzasini tasiyan 17 maddelik kanun teklifinin su an komisyonda oldugunu belirterek, "Biz oldukça yeterli ve kapsamli oldugunu düsünüyoruz. Sayin Bahçeli surasini gelistirelim derse çok büyük memnuniyet duyariz." açiklamasini yapti.

"Süleyman Bey'in sigorta sirketinin 2009-2016 arasinda inanilmaz yükselisini resmi belgelerden yakaladik." diyen Özel, bu sirketin 2018 ila 2020'deki kazanciyla ilgili de açiklama yapildigini söyledi.

Özel, söyle konustu:

"Süleyman Bey’in, 2009'da Demokrat Parti üyesiyken bir sigorta sirketi var, sirketin 2009 yili kari 10 bin lira. O tarihte bir bakan maasi da 10 bin lira. Süleyman Bey'in fikren Demokrat Partiden kopup AK Partiye yaklastigi tarihte sirketi bir bakan maasi kazanirken, 2013 yilindaki kari 225 bin lira, yani 15 bakan maasi olur. Süleyman Bey’in 2020 yili kari 1 milyon 220 bin lira, yani 50 bakan maasidir."

CHP'li Özel, sirketin açiklamasinda, "Hiçbir kamu kurum ve kurulusunun sigorta isi sirketimiz tarafindan yapilmamaktadir." ifadesinin neden olmadigini da sordu.
Kaynak: AA