Bursa'dan Üç Okul Arastirma Projeleriyle Dereceye Girdi

Lise ögrencileri arastirma projeleri final yarismasinda Bursa’dan 3 okul dereceye girdi. Yarismada dereceye giren 3 projeden ikisi Anadolu Imam Hatip Liselerinden geldi. Bursa’ya derece getiren Uluslararasi Murat Hüdavendigâr Anadolu Imam Hatip Lisesi, Mustafakemalpasa Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi Bursa’nin iftihar kaynagi oldu.

Bursa'dan Üç Okul Arastirma Projeleriyle Dereceye Girdi
Dereceye giren ögrencileri tebrik eden Bursa Il Millî Egitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu tür yarismalari ögrencilerimizin bilim alanlarinda çalismalar yapmaya tesvik edilmesi anlaminda çok degerli görüyorum. Bu nedenle derece alsin almasin yarismaya katilan bütün ögrencilerimizi, onlara danismanlik eden ögretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bursa Uluslararasi Murat Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Ismail Konak hazirladigi “Kadsis (Akilli Yüz Tanima ve Ates Ölçme Sistemi)” isimli proje ile Yazilim/Tematik Alan Görüntü, Ses ve Yazi Tanima ve Isleme Teknolojileri alaninda ikincilik elde etti. Ayse Aylin Erdogan projede danisman ögretmen olarak görev aldi.

Bursa Mustafakemalpasa Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Aysegül Aydemir ise “Mustafakemalpasa’nin Unutulan Tarihî Çesmeleri” isimli projesi ile Tarih/Kültürel Miras alaninda üçüncü olma basarisi gösterdi. Projede Fatma Sen de danisman ögretmen olarak görev yapti.

Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi ögrencisi Sudenur Örnek, ögretmen Tugba Tokol’un danismanliginda hazirladigi “Enginar Yapragindan Dogal Koruyucu Eldesi” isimli proje ile Kimya/Saglik ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alaninda üçüncü oldu.
Kaynak: İHA