ATSO'da Romanya Sanal Ticaret Heyeti Toplantisi Gerçeklestirildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO), Türkiye’deki Romanya Büyükelçiligi ve Timis Ticaret, Sanayi ve Tarim Odasi isbirliginde “Romanya Sanal Ticaret Heyeti” gerçeklestirildi.

ATSO'da Romanya Sanal Ticaret Heyeti Toplantisi Gerçeklestirildi


Açilis toplantisina ATSO Baskan Yardimcisi Mizrab Cihangir Deniz, Timis TSTO Baskani Florica Chirita, Türkiye Romanya Büyükelçisi Stefan Tinca, Bakan Paul Ene, Timis Valisi Zolatn Nemeth, Timis Il Meclisi Baskani Alin Nica, Romanya’nin Antalya Fahri Konsolosu Semih Beken, Romen ve Türk firmalarinin temsilcileri katildi.



Toplantida konusma yapan Baskan Yardimcisi M.Cihangir Deniz, dünyanin pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçtigini belirtti.

ATSO’nun bu süreçte yaptigi çalismalari anlatan Deniz, “Eski günlerin gelmesini beklemek yerine, dijitallesmenin imkanlarindan faydalaniyoruz. Uzak ve ulasmakta güçlük yasanan cografyalara sanal toplantilarla temas etmeye çalisiyoruz. Sanal ticaret heyet görüsmeleriyle üyelerimizi ticari heyet organizasyonlari ile yurtdisi pazarlardaki muhataplariyla bulusturuyoruz. Bu tür toplantilarla üyelerimizi uluslararasi pazarlardaki hedef firmalara ulastirmaya devam edecegiz” dedi.



Konusmasinda Antalya’nin üretim gücü ve öne çikan sektörlerle ilgili bilgiler de veren Deniz, ATSO tarafinda ihracati gelistirmeye yönelik yürütülen UR-GE Kümelenme Projeleri ve Avrupa Isletmeler Agi Projesi’ni de katilimcilara anlatti.

Cihangir Deniz, Romanya’nin büyük isbirligi potansiyeline sahip ülkelerden birisi oldugunu belirterek önemli firsatlar sundugunu belirterek ikili is görüsmeleri için tüm firmalara basari dileklerini de iletti.

Sanal Ticaret Heyeti etkinligi, açilis programindan sonra Romen ve Türk firmalar arasinda gerçeklesen sanal ikili is görüsmeleri ile devam etti. Programa 19 Romen, 14 Türk firma katildi.

Kaynak: İHA